Vår medarbetare Tilde bjuder på helgfrukost idag.
Ingredienser (cirka 2 personer):
3 rågade msk Kokosmjöl
3 rågade msk Mandelmjöl
3 rågade msk Bovetemjöl
2 Bananer
2 Ägg
1 msk Chiafrön
1 knivsudd vaniljpulver Kokosolja
Mosa samma alla ingredienserna med en gaffel i en skål tills bananen blivit mosad och alla ingredienser blandats till en smet.
Värm lite kokosolja i en stekpanna och stek pannkakorna (gör dem små, ungefär som amerikanska pannkakor i storleken).
Servera med tillbehören nedanför och eventuellt lite rostade kokoschips, kakaonibs och skivad färsk frukt.
Chia-sylt
3 msk chiafrön Frysta hallon och/eller blåbär
1 knivsudd Vaniljpulver
2 msk Agavesirap
Mixa alla ingredienserna och låt stå i kylen ett par timmar innan servering ( jag brukar göra det på kvällen innan om jag planerar att göra pannkakorna på morgonen efter). Rör runt lite innan servering. Klart!
Mistelgårdens Nutellasmör
2 dl (cirka) rostade hasselnötter
2 msk råkakao
2 msk agavesirap
1 nypa havssalt eller himalayasalt
1 msk kokosolja
1 knivsudd vaniljpulver
4 dadlar
Kör alla ingredienserna i en matbredare eller mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten eller nötmjölk (valfri) för en mjukare konsistens och även söta med mer agavesirap om det behövs
Chokladglass
1 Avokado
3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)
1 knivsudd Vaniljpulver
1 msk Kakaopulver
Agavesirap
Ev. 1/2 banan
Mixa alla ingredienserna och ställ i frysen i cirka 2-4 timmar. Ta ut 5 min innan servering. Garnera med lite kakaonibs.