Matlagningskurs i oktober

Är du nyfiken på Raw food? Skulle du vilja lära dig mer om hur du lagar denna färgrika och näringsrika raw foodmat och hur du kan inlkudera mer raw food i din vardag?  Vill du lära dig mer om vegetarisk matlagning? Då är detta två kurser för dig!

Läs mer…

Melonsorbet

En mycket god och läskande sorbet att avnjuta en varm dag,eller som efterrätt efter middagen en regnig höstdag. (2 portioner)1 fryst banan1 fryst honungsmelon, urgröpt3 msk kokosvatten2 tsk Baobab-pulversaft från 1/2 limeGojibär till topping

Läs mer…

Picknickglädje

Denna lilla picknick-glasburk har jag haft med mig ut i sommaren flera gånger och det är så gott! Kikärtspasta/linspasta/gröna-ärtor-pasta Morötter Rödbetor Sesamfrön Kokosolja Örtsalt Fetaost Koka pastanSkala morötter och rödbetor med skalekniv. När skalet är borta: fortsätt att skala med skalaren så att det blir tunna remsor av dessa rotsaker.Stek…

Läs mer…

Brödet är klart! Åååååh vad det doftar gott i köket!

Bovetelimpa  7,5 dl fingervarmt vatten0,5 dl olja25 g jäst1 msk honung (kan uteslutas)5 dl bovetemjöl2 dl majsmjöl (gärna fullkornsmajsmjöl)1,5 dl potatismjölknappt 1,5 dl psylliumhusk eller psylliumfröskal2 tsk salt, gärna det fina Himalaya-saltet1,5 tsk mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas ifall man inte tycker om denna brödkrydda)1 näve sesamfrön  Blanda ut jästen i…

Läs mer…