Apelsin och basilika RAW tårta

En Rawfood tårta ni måste prova.
Där Basilika möter apelsin med en underton av mandel och kardemumma.

/Rebecca

RAW tårta

(10 bitar)
Apelsin och Basilika crème:

🍀 3 dl blötlagda cashewnötter
🍀 Cest från en apelsin
🍀 Saft från en halv apelsin
🍀 1 Kruka Basilika
🍀 ca 1,5 dl agavesirap eller honung
🍀 en nypa himalyasalt

☀️ Grovhacka Basilikan
☀️ Blanda allt i en blender och mixa till en slät smet, smaka av och balansera salt och sötning.

Mandelbotten:

🍀 2,5 dl mandel
🍀 2 dl mandelmjöl
🍀 10 färska dadlar
🍀 ca 3/4 dl Agavesirap eller honung

🍀 mald Kardemumma
🍀 en nypa salt

☀️ Grovhacka mandeln
och lägg i en bunke.
☀️ Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet, smaka av med kardemumma och salt.
☀️ Plasta en form och tryck ner mandelsmeten.

Gör tårtan:
☀️ Häll över Apelsin och Basilika crèmen, lägg plast över och in i frysen.
☀️ Ta ut och dela i tårtbitar.
☀️ Tina ca 10 min innan servering.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.