
Pesto kan vara något av det bästa tillbehör under sommartid.
På knäckebrödet, i salladen eller på dom grillade grönsakerna.
Framförallt så har du så mycket grönt i ört väg att använda dig av i denna årstid. Prova dig fram i olika smak-kombinationer.
/Rebecca

Örtpesto
Du behöver:
🍀0,5 dl Solrosfrön
🍀1 Vitlöksklyfta
🍀1–2 pressade Citron
🍀2 msk Näringsjäst
🍀4 dl Färska Örter
I denna använde jag mig av Koriander, persilja, Basilika och timjan.
🍀1–2 dl Olivolja
🍀Örtsalt
🍀svart peppar
🍀 en skvätt vatten

Gör så här:
🌼Tillsätt örter, vitlöksklyftan i bitar, citron, och näringsjäst.
Här tillför näringsjäst förutom sina goda B-vitaminer även smaken av sälta.
Den som parmesanen tillför i en vanlig pesto.
🌼 Tillför 1–2 msk vatten och ca 1 dl olivolja.
🌼 Sätt i igång matberedaren och tillför resterande olja i en stråle till en lagom konsistens.
🌼 Smaka av med örtsalt och nymald svartpeppar.

🌸Du kan även byta ut fröna mot nötter eller hampa frön.
Smakerna och upptäckterna blir nya varje gång.
🌸Jag tycker ibland om att rosta en del av fröna för att få en mer nötig smak i peston.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.