Pepparkakor á la Mistelgården

5 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja (med eller utan smak, vill man inte ha en lätt kokossmak så väl utan smak)
5 tsk kanel
5 nypor ingefära (malen)
4 tsk malda nejlikor eller stötta med mortel
5 msk Agavesirap
10 st dadlar
1 nypa salt

Mixa kokosolja, mandelmjöl och dadlar tills det blandat sig, antingen i mixer eller för hand. Lägg i kryddorna och saltet och mixa vidare. Tillsätt sedan agavesirapen, lite i taget så att degen inte blir för kladdig.

Kavla sedan ut och tryck ut figurer och lägg på en tallrik eller plåt. Vill du ha rawfood-pepparkakor så lägg pepparkakorna i kylen ett par timmar eller torka i ugn på låg värme (40 grader) i cirka 24 timmar.

Om du inte vill ha rawfood så går det också bra att grädda dem i ugnen på 175 grader i 5-15 min (beroende på ugn och hur gräddade du vill ha dem).

Comments are closed.