Raw nöt/hallon och chokladtårta

Var givmild idag... Ge..

I din tanke...
I dina handlingar...
I ditt leende...
I din beröring...
I ett möte med någon du inte känner...
I ditt möte med dig själv...

/Rebecca

Till dig och dom runtomkring dig..
Raw nöt/hallon och chokladtårta..

Lager 1
  • 1 dl mandlar (blötlagda)
  • 1dl walnötter (blötlagda)
  • 2 dl färska dadlar
  • * körs i mixer/matberedare
  • (det kan vara lite bitar kvar)
  • * tillsätt
  • 1-2 msk mandelsmör
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa salt
Smaksätt med malda kardemummakärnor efter smak.

Lager 2

  • 3 dl mandelmjöl
  • ca 1 dl hallon

Blanda i en skål och tillsätt:
agavesirap (alt honung), lite vaniljpulver och en skvätt kallt vatten, till bra konsistens och smak.

Lager 3

  • 1 mogen avokado
  • 1/2 dl raw kakaopulver
  • 2 msk kokosolja
  • agavesirap efter smak (alt honung)
  • kakaonibs efter smak
  • en nypa salt

Blanda allt i en skål, kör ett par varv med stavmixer i slutet för att få den slät.

Nu är det dags att bygga tårtan i tre lager och sedan låta den vila i kylen en stund..

Klar att serveras!

Glad alla hjärtans dag!

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.