Tildes Chia-frukost

Hej alla Mistelgårdens vänner! Här kommer en hälsning från vår medarbetare Tilde som just nu befinner sig i Ecuador. Hon kommer att dela med sig av lite hälsosamma vardagsrecept och inspiration framöver vilket vi alla kan behöva mer utav så här i höstmörkret. 

Mistelgården Hälsohem Skåne

– ” Hej på er därhemma i Sverige! Här kommer en busenkel, god och nyttig frukost som är en av mina absoluta favorit- frukostar som jag äter säkert minst 3-4 dagar i veckan.

Chiapudding! Chiafrön innehåller hälsosamma Omega-3 fetter och är en perfekt vegetabilisk källa till protein. Chiafrön innehåller dessutom bra med fibrer som gynnar tarmfunktionen och hjälper till att hålla blodsockernivån i balans och är rika på mineraler såsom magnesium, zink och kalium.

Chiapudding gör du som så att du blandar cirka 2- 3 msk chiafrön i 1- 1,5 dl mandelmjölk ( hasselnöts-, soja- eller rismjölk funkar lika bra) och låt stå i minst 1h. Jag brukar även ha i lite vaniljpulver eller vaniljextrakt i puddingen men man kan variera med att ha i 1 tsk rå kakao/lucuma/carob- pulver eller annan ”smaksättning” och ev. tillsätta lite agavesirap eller honung för en sötare smak. Efter att fröna och mandelmjölken fått stå till sig och chiafröna svällt upp och bildat en slags ”gelé” runt sig och den fått en puddingliknande konsistens, är den klar. Tillsätt eventuellt lite mer mandelmjölk eller frön om konsistensen inte känns helt ”bra”. Toppa sedan puddingen med exempelvis rostad kokos, pecannötter, rå kakao-nibs och färsk frukt som på detta foto. Hemma brukar jag toppa med massa färska bär såsom blåbär och hallon men det är lite svårt och få tag på här i Ecuador så det brukar bli olika tropiska frukter såsom mango, papaya, pitaya och ananas vilket ju inte heller det är helt fel. Klart! Smaka och njut, godmorgon!:)”

Comments are closed.