Ugnsbakad Sötpotatis med spenatröra

Linda ger receptet:

Fem stjärnor av fem möjliga 🙂

4 sötpotatisar för 4 portioner

 

Spenatröra:

 

  • 1 dl gröna färdigkokta linser
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chilipepparfrukt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl grädde (för veganer: välj havregrädde av märket Oatly eller GoGreen)
  • 250 g babyspenat
  • rapsolja eller kokosolja till stekning
  • himalayasalt och svartpeppar
  • 1 tomat

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisarna på en plåt och baka dem mjuka i ca 50 minuter, beroende på storlek. 
 
2. Skala och finhacka lök och vitlök, och kärna ur och finhacka chilin. Fräs detta mjukt i olja. Tillsätt kryddorna och låt fräsa kort, bara 30 sekunder till ungefär. Tillsätt grädde, linser och det mesta av spenaten och låt koka in i några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 
3. Hacka tomaten och vänd ner den tillsammans med de sista spenatbladen precis före servering. 
Dela potatisarna och lägg i spenatröran. 
 
4. Servera!

Förslag till serverings-tillbehör:

Yoghurtsås (för veganer: välj mjölkfri yoghurt av märket Oatly eller GoGreen)
Rostade cashewnötter
Färsk koriander
Sallad
Lite fetaost om så önskas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *