Recensioner

Vi har genom åren fått stora resultat på följande vanliga hälsoproblem, IBS, Crohns, Candida, Allergi, Astma, Diarré, Utmattning, Övervikt, Hudproblem och Smärtproblem. Här Kan du läsa ett hopplock av recensioner från våra gäster.

Anna berättar om sina magproblem

I hela mitt liv så har jag haft problem med magen. Många gånger behövde jag springa på toaletten. Jag har i stort sätt jobbat dag och natt vilket betyder lite sömn, oregelbunden kost och mattider. Detta ledde till otroligt dålig mage och stressad kropp. De symtom jag hade var: magen blev uppblåst så det kändes som den skulle spricka, följt av krampanfall… Jag svettades, fick ofta näsblod. Det måste finnas någon som kan hjälpa mig. Efter sökning på internet så hittar jag Anette och Irene på Mistelgården. Anette visste precis vad jag menade när jag förklarade hur jag mår. Hon binder ihop alla mina känslor och symtom på ett lätt sätt. De visar sig att hela min tarm var full. Allt måste bort och detta har Irene hjälpt mig med. Jag kan slänga alla IBS mediciner och kramplösande tabletter. Jag är så glad och så lycklig över att jag har fått hjälpen till en bättre livsstil. Stort tack till Anette för rådgivningen, det betyder så mycket för mig.

Ida berättar om utmattningsdepression och Crohns

Jag hade haft Crohns tarmsjukdom i 12 år och använt olika mediciner allteftersom för att överleva och slippa värk. När min dotter föddes 2010 fick jag en misslyckad ryggmärgsbedövning i samband med förlossningen. Detta medförde att jag senare inte kunde kissa fastän jag var i behov. Min reflex sades vara förbrukad. Oktober 2013 gick jag hem från mitt arbete och har fortfarande inte tagit mig tillbaka. Utmattningsdepression lyder sjukintyget efter år av orkeslöshet. Med den har ångest, hjärtklappning, minnesförlust och trötthet varit en stor del i min vardag.

På Mistelgården skedde det positiva förändringar på väldigt kort tid. Kosten, tillskotten, behandlingarna och samtalen blev tillsammans ett helande av både kropp och själ. Min annars så ofta uppblåsta mage var lugn och smärtfri.

Anita berättar om sina sömnproblem, värk och kroniska inflammation i buken

Jag har sedan jag varit barn haft problem med magen efter en olycka då min bukspottskörtel skadades. Det är ofta svårt att få rätt vård och jag har bollats mellan olika specialister som inte kunnat hjälpa mig. Långvarig stress i livet har också påverkat mig negativt och jag har sedan många år stora sömnproblem vilket ju också medfört en sämre ämnesomsättning och en stor grå trötthet.

På Mistelgården satte vi igång direkt med tarmsköljningar och individuellt anpassade behandlingar och Tildes goda hälsosamma mat. Nu har det gått en tid sedan jag kom hem och jag följer råden från Mistelgården riktigt bra. Det fantastiska är att jag sover, minst 6 timmar men oftast ca 7-8 timmar per natt sedan Hälsoveckan.

Inge berättar om sin övervikt och hungerskänslor

De senaste 10-15 åren har jag haft en mera stillasittande tillvaro med mycket resor och bilkörning, det har satt sina spår i ökad vikt, ökat blodtryck, gikt och susningar i huvudet.

Hälsoveckan var en upplevelse, många sköna och välgörande behandlingar förenat med lite rörelse/gymnastik och informationer. Personalen var mycket hjälpsam och stod alltid till förfogande för frågor. Maten var god och det roliga var att efter ett par dagar kände jag aldrig någon hungerkänsla och gör det fortfarande inte.

Efter fyra månader har jag fått bort cirka 14 kilo utan någon uppoffring på mitt leverne, de övriga problemen har också försvunnit eller reducerats avsevärt. Efter några veckor i hemmamiljö lärde jag mig matsedlarna så det var enkelt att handla på fredagarna.

Egentligen har jag aldrig förstått vad det är jag mår sämre i magen av – vår gäst Ingvor berättar

Ända sedan jag var liten har jag haft en känslig mage, med allt ifrån kolik, uppblåsthet, och magkatarr. I vuxen ålder har jag navigerat mellan olika dieter, kostråd och periodvis massor av hälsokostprodukter, för att jag ska må bra. Sedan ca 15 år medicinerar jag med Levaxin mot min Hypotyreos och jag äter blodtryckssänkande mediciner sedan 4 år mot mitt något förhöjda blodtryck. När jag för knappt 1 år sedan fick bröstcancer och som jag både blev opererad och strålad för under våren 2016, fick jag nog!

Jag hittade Hälsohemmet Mistelgården och tyckte att det sätt de jobbar på där, var precis det jag sökte efter. På fjärde dagen kände jag att något hände i min kropp och jag mådde så mycket bättre och var full av energi. Det pigga tillståndet fortsatte kursen ut. Efter att jag kommit hem, har jag fått ännu mer energi. Jag sover dessutom bättre och längre om nätterna.

Penny berättar om sin kvarvarande smärta efter en trafikolycka

När jag hittade Mistelgården hade jag, efter en trafikolycka, i princip levt på smärtstillande, kramplösande och blodtryckssänkande läkemedel i nästan 15 år. Under 2015 hade min smärta förvärrats och efter en Magnetröntgen hade man kommit fram till att en steloperation av ca 20 cm av nedre delen av min rygg var enda sättet att hjälpa mig.

Jag beslutade mig för att skaffa mig det bästa utgångsläget inför operationen. På Mistelgården fanns allt jag sökte i form av utrensningar, uppbyggnad, vegetarisk kost med mera. Med ljusterapi, tarmsköljningar, örtinpackningar, tångbad och individuella näringstillskott och anpassad mat som gjorde min kropp pH-neutral kunde jag sluta med samtlig medicinering efter 3 ½ dygn. Jag har inte behövt några smärtstillande på över 1 månad. När jag blev kallad till operation hade jag blivit för frisk för operation och avvaktar därför ingrepp.

Anita fann ny kraft

Angelina fick bättre självförtroende

Barbro fick mer energi

Siv fann motivation

Bertil upplevde något nytt

Maja berättar om sin akne och trötthet

För tre år sen drabbades jag av grov akne i ansiktet. Provade på flera olika dieter, tjugotal krämer, ett 50 tal kosttillskott som jag fått råd att ta av olika dietister och homeopater. Jag var tillslut så utmattad av att inte kunna äta vad jag ville och ständigt behöva ta så många olika kosttillskott att jag utvecklade ätstörningar. Med detta rasade jag även mycket i vikt och kände mig ständigt trött och orkeslös.

Jag blev tipsad om Mistelgården och läste om hur många som hade blivit hjälpta med sina problem. Jag såg förbättringar bara efter en vecka på gården men min akne var fortfarande inte helt borta. Jag fortsatte med dieten och kosttillskotten och kan nu, en månad efter vistelsen, säga att min hud äntligen är ren!!!

Allt hann ikapp mig - det som jag inte hunnit ta hand om under den akuta sjukdoms-tiden

I september 2013 fick jag mitt bröstcancer-besked. Det kom som en total chock! Sedan följde en bröstcancer-resa från helvetet, med starka cellgifter och strålning och alla hemska biverkningar och försvagning av hela kropps-systemet som det ger. Jag hade en väldigt jobbig själslig resa året därpå, då allt hann ikapp mig, det som jag inte hunnit ta hand om under den akuta sjukdoms-tiden. All döds-ångest och rädsla och panik över att bli så sjuk.

Sommaren 2015 fick jag en hälsovecka på Mistelgården i present av goda vänner. Jag fick med mig en mycket stor kunskap från Er och det har ändrat mitt liv!

Elisabet berättar om sin Ulcerös Colit och hälsoveckan

Jag har sedan 25 år tillbaka en kronisk inflammation i tjocktarmen, Ulcerös Colit. Även fast mina symptom hållits i schack med mediciner, så anmälde jag mig till Stora Hälsoveckan. Jag hade även en förhoppning om att få verktyg för att hålla nere min stressnivå samt sova bättre.

Hälsoveckan överträffade mina förväntningar på flera sätt! Inte nog med att jag fått min tröga mage att fungera normalt - vilket känns helt otroligt med tanke på hur länge jag haft en icke-fungerande mage - jag medicinerar inte längre mot min Ulcerös Colit och känner trots det inte av några av de tidigare symptomen.

Katarina berättar om sin astma och om hälsoveckan

Jag är nu 71 år och har haft astma sedan 20-årsåldern. Jag har läst det mesta om vad som är bra och eller dåligt för astmatiker. Jag har gjort tappra försök med olika kostråd, städråd, motion etc. Det har dock aldrig blivit någon ”röd tråd” som hållit att följa. Utan läkarvård och mediciner hade jag väl inte levt idag. Men allteftersom åren gått har ett behov uppstått att, istället för ökade mediciner, förändra och påverka min hälsa på bästa sätt.

Jag hittade Mistelgården och Anette på nätet för flera år sedan och upptäckte att det var ett ställe där man tog människor på stort allvar. Snabbt kände jag mig bättre. Astman gav sig inte till känna, nästäppan försvann, liksom huvudvärken och ögonen slutade rinna.

Comments are closed.