GRILLAD AUBERGINESCHNITZEL MED ROSTAD TOMAT OCH VITLÖKSSÅS
Du behöver:
🍆1 dl Rismjöl
🍆0,5 dl sesamfrön
🍆2 askar cocktailtomater
🍆2 hela vitlökar
🍆Ett knippe persilja
🍆I dl blötlagda cashewnötter
🍆Olivolja
🍆Salt och peppar
Gör så här:
🍀 Stick några hål i auberginerna.
Grilla dom i ugnen hela 200 grader
ca 40 min. Låt dom svalna.
🍀 Lägg samtidigt in cocktailtomaterna i en ugnsform tillsammans med 2 hela vitlökar som toppen skärts av på.
Ringla över olivolja.
🍀 Ta ut tomaterna när dom mjuknat
ca 10 min. Låt vitlöken ligga kvar ca 15 minuter till, tills den mjuknat när du trycker på den.
🍀 Lägg tomaterna i mixern tillsammans med vitlöken som pressas ut, cashewnötter, persilja.
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
🍀Auberginen skalas och plattas ut.
Vänds i mjöl och sesamfrön tillsammans med lite salt.
🍀 Stek auberginen gyllenbrun i olivolja.
Servera med rostad tomat och vitlökssås.
🍋 Tips
Grilla dom mjuka.
Gott som tillbehör till denna rätt.
Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.