Grillad Aubergineschnitzel

När Auberginen får grillas svart i ugnen kommer smaken fram i den krämiga insidan. Den skalas och plattas ut.
Därefter steks den krispig.
Serveras med en len rostad tomat och vitlökssås.
När vitlöken grillas hel får den en sötare och mildare smak än när den används rå.
Valet av mjölsort är viktig beroende på användningsområde.
I detta fall använder jag rismjöl för bästa krispighet tillsammans med sesamfrön för extra Crunch och smak.
/Rebecca

GRILLAD AUBERGINESCHNITZEL MED ROSTAD TOMAT OCH VITLÖKSSÅS

(för 2 personer)

Du behöver:

🍆2 Auberginer
🍆1 dl Rismjöl
🍆0,5 dl sesamfrön
🍆2 askar cocktailtomater
🍆2 hela vitlökar
🍆Ett knippe persilja
🍆I dl blötlagda cashewnötter
🍆Olivolja
🍆Salt och peppar

Gör så här:

🍀 Stick några hål i auberginerna.
Grilla dom i ugnen hela 200 grader
ca 40 min. Låt dom svalna.
🍀 Lägg samtidigt in cocktailtomaterna i en ugnsform tillsammans med 2 hela vitlökar som toppen skärts av på.
Ringla över olivolja.
🍀 Ta ut tomaterna när dom mjuknat
ca 10 min. Låt vitlöken ligga kvar ca 15 minuter till, tills den mjuknat när du trycker på den.

🍀 Lägg tomaterna i mixern tillsammans med vitlöken som pressas ut, cashewnötter, persilja.
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
🍀Auberginen skalas och plattas ut.
Vänds i mjöl och sesamfrön tillsammans med lite salt.
🍀 Stek auberginen gyllenbrun i olivolja.
Servera med rostad tomat och vitlökssås.

🍋 Tips

Lägg in citronhalvor i ugnen.
Grilla dom mjuka.
Gott som tillbehör till denna rätt.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.