Kikärts- och kokoscurrygryta

Kokosmjölk

Blomkål, skuren i mindre bitar

Gullök, fint hackad

Vitlök 2 st, hackade

Ingefära, cirka 2 msk riven

Lantbuljong, gärna Renée Voltaire´s indiska, annars vanlig

Röd paprika

Potatis

 

Hackad röd chili, färsk, eller torkade chiliflingor

Garam masala, 2 msk

Currykrydda, 1-2 msk

Vatten, cirka 0,5 liter

1 burk färdigkokta kikärter eller cirka 400 gram som du kokat själv

Spiskummin

Paprikakrydda

Gör så här:

Fräs gullöken i spiskummin och paprikakryddan. När löken fått lite färg lägg i vitlöken och den hackade paprikan. Häll på resten av kryddorna, inklusive den färska chilin och ingefäran. Häll på lite vatten.

Vid sidan av koka potatisen. Häll sedan på kokosmjölken i grytan och rör runt. Salta lite om det behövs och lägg på blomkålen. Häll på mer vatten om det behövs. Lägg allra sist i kikärterna och den kokta potatisen som du delat i halvor. Låt småputtra ytterligare 5 minuter.

Servera med ris eller potatis och en fräsch sallad med vitkål till. Har man mer tid så kan man även göra en yoghurtraita sås och ha chutney till. Jag kokade så mycket potatis så jag serverade grytan med det men ris eller quinoa fungerar lika bra. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *