Kvarnlyckans älsklings-knäcke

 

Ingredienserna:

  • 2 dl majsmjöl/ fullkornsmajsmjöl/ polenta eller rismjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 tsk himalayasalt

Blanda

  • Tillsätt 1/2 dl rapsolja och rör ihop.
  • Häll över 2 1/2 dl kokande vatten och rör om noga.

Så här gör du:

Häll ut på bakplåts-klädd plåt. Lägg över ett lika stort bakplåtspapper och med hjälp av detta trycker du ut hela knäckebröds-smeten över plåten (den ska täcka hela plåten). Dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret och vips så har du en fint utbredd smet utan en massa kladd på fingrar och slickepott.

Strö gärna över flingsalt och chiafrön.

In i ugnen på 150 grader i ca 1 timme. Därefter låter du gärna luckan stå på glänt så att knäckebrödet får torka lite till.
Bryt i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *