Linda ger receptet:
Fem stjärnor av fem möjliga 🙂
4 sötpotatisar för 4 portioner
Spenatröra:
- 1 dl gröna färdigkokta linser
- 2 scharlottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 grön chilipepparfrukt
- 1/2 tsk kanel
- 1 msk riven ingefära
- 2 dl grädde (för veganer: välj havregrädde av märket Oatly eller GoGreen)
- 250 g babyspenat
- rapsolja eller kokosolja till stekning
- himalayasalt och svartpeppar
- 1 tomat
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisarna på en plåt och baka dem mjuka i ca 50 minuter, beroende på storlek.
2. Skala och finhacka lök och vitlök, och kärna ur och finhacka chilin. Fräs detta mjukt i olja. Tillsätt kryddorna och låt fräsa kort, bara 30 sekunder till ungefär. Tillsätt grädde, linser och det mesta av spenaten och låt koka in i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Hacka tomaten och vänd ner den tillsammans med de sista spenatbladen precis före servering.
Dela potatisarna och lägg i spenatröran.
4. Servera!
Förslag till serverings-tillbehör:
Yoghurtsås (för veganer: välj mjölkfri yoghurt av märket Oatly eller GoGreen)
Rostade cashewnötter
Färsk koriander
Sallad
Lite fetaost om så önskas