Ört-pesto – en sommarfavorit

Pesto kan vara något av det bästa tillbehör under sommartid. På knäckebrödet, i salladen eller på dom grillade grönsakerna. Framförallt så har du så mycket grönt i ört väg att använda dig av i denna årstid. Prova dig fram i olika smak-kombinationer. /Rebecca

Läs mer…

Örternas betydelse – persilja

ÖRTERNAS BETYDELSE Sommaren närmar sig och naturen växer frodig. Naturens apotek har allt att erbjuda som våra kroppar behöver. Det är också nu vi har bästa tillfälle att fylla oss med den näringen. Låta cellerna få jobba lyckliga genom det gröna landskapet. Användningsområdena är oändliga genom te, oljor, örtdressingar, pesto,…

Läs mer…

Vi flyttar in på Blåsingeborg

Vi ser fram emot att ta emot våra gäster på vackra Blåsingeborg. Vi stannar kvar på Österlen med den rogivande naturen och de vackra vyerna. Blåsingeborg ligger nära både Stens huvud och Kivik. På Blåsingeborg har vi ännu fler rum att inhysa våra gäster i – självklart i samma personliga…

Läs mer…

Mandel – rikligt med näringsämnen

Mandel Ett frö som växer inne i mandelträdets stenfrukt. Mandeln innehåller rikligt med näringsämnen som E vitamin, järn, fiber, kalcium, magnesium. Innehåller enkelomättat fett och är ett bra fett och proteinkälla. /Rebecca   MANDELMJÖL: Ett saftigt glutenfritt mjöl med god smak. MANDELSMÖR: Att bre på smörgåsen, knäckebrödet eller toppa frukostskålen…

Läs mer…

Färgglad påskmat

Påskhelgen är på gång och då (liksom alltid) gillar kroppen bra mat! Gärna med färg för då blir man ännu gladare! Här är vår gäst Lindas förslag till påskbordet. Färgglada påskbiffar

Läs mer…

Nypon – vår nordiska flora.

NYPON Fullproppad med C Vitaminer. Det orange/mörkröd-färgade bäret lyser med sina antioxidanter och betakaroten. Även Vitamin A, Vitamin E, Järn och Magnesium finns det rikligt av i nyponet. Hud: Främjar hudhälsa. Rensar bindväven och stärker brosk. Immunförsvar: Skyddar cellerna och håller immunförsvaret i balans. Stärker din kropps motståndskraft. Kroppen: Stärker…

Läs mer…

Fröknäcke – det bästa mellanmålet

Det bästa mellanmålet, tillbehöret när som helst på dagen eller till kvällsteet. Med det här receptet är balansen mellan olja och torrvaror i lagom proposition. Ett fröberikt knäcke. Det blir krispigt och smakrikt när fröna blir rostade och smaken får komma fram. Jag vill lägga hyllningen till sesamfröet i detta…

Läs mer…

Vilken olja ska jag använda vid matlagning?

Funktionen av fett i kroppen är viktig och kvalitén av vilken sort du väljer är avgörande för din hälsa. Bränsle för dina cellers optimala funktion, reparation och uppbyggnad. Samt bidrar till ett fulländat näringsupptag. När det gäller tillagning av mat i högre temperaturer är kokosoljan som tåligast och skadas inte alls…

Läs mer…