Om oss

Vår historia

Mistelgården grundades 1974 av Josef Östlund. Sedan år 2000 är det Anette Kozica som driver hälsohemmet. Hon kom första gången till Mistelgården som gäst vid 21 års ålder på grund av egna hälsoproblem.

Anette fick själv i unga år eksem, värk i leder och problem med mage och tarm som sedan ledde till anorexia. Hon provade då en rad olika mediciner och behandlingar för att få ordning på hälsan, men ingenting hjälpte. Hon började då söka efter en lösning och läste mängder av böcker inom både traditionell medicin och alternativa tankegångar. Insikterna hon fick på Mistelgården om enzymernas betydelse för kroppen gav henne hopp om möjligheten att bli frisk.

Som gäst på Mistelgården kände hon att hon kunde börja läka både fysiskt och själsligt och nådde ett inre lugn. Det var då intresset växte för hur brist på enzymer påverkar vår hälsa. Under många år arbetade Anette tillsammans med Josef på Mistelgården. Hon arbetade senare även på Sjöbobruks hälsohem följt av en rad andra då hon var nyfiken på hur andra arbetade med hälsa. Intresset för alternativa tankar inom hälsa ökade och fördjupades. Anette gick därför en utbildning i Naturmedicin med inriktning på hennes främsta intresseområde, mag-och tarmproblem, astma och allergi. År 2000 tog Anette över hälsohemmet Mistelgården.

Våra värderingar

Personligt

Din hälsoplan är individframtagen för just dig. Vi tar endast emot små grupper per hälsovecka eller kurs för att skapa en intimare miljö.

Kunskap

På Mistelgården finns mångårig kunskap och den lärs också ut till gästerna. Vi vill att varje gäst ska kunna fortsätta att bygga upp en bättre hälsa även efter hemkomsten. Kunskap ger motivation.

Balans

Vi arbetar med både kropp och själ då båda dessa måste vara i balans med varandra för att människan ska kunna uppnå hälsa.

Resultat

Vi är resultatinriktade. Det är våra resultat som ger oss glädje och ny energi. Våra gäster upplever ofta förändringar på bara ett par dagar.

Vi ser oss som ett viktigt komplement till den traditionella vården – inte som en ersättning.

Vi som jobbar på Mistelgården

Vi som arbetar på Mistelgården har lång erfarenhet av hälsa och kan därför erbjuda professionell hjälp för att rena och läka kroppen. Vi har flera olika behandlingar för att avgifta kroppen och vi gör en kostomläggning bestående av vegetarisk mat och Rawfood. Detta sätter igång din egen enzymproduktion och ger dig livsviktig näring.

När kroppen är i obalans ökar behovet av extra vitaminer, mineraler och naturmediciner för att få bättre fart på avgiftning och läkning av kroppen. Vi hjälper dig att få tillbaka energin och kraften så att kroppen kan börja sin läkningsprocess. Det är alltid du själv som bestämmer var du vill lägga ribban. För höga krav och stress, skapar också toxiner.

Anette Kozica, föreståndare

Jag har drivit hälsohemmet Mistelgården sedan år 2000 och har tidigare arbetat på andra hälsohem. Jag är utbildad inom naturterapi med inriktning på mag- och tarmproblem. En naturterapeut har som målsättning att skapa en optimal förutsättning till självläkning, genom att eliminera hälsonedbrytande faktorer, med hjälp av olika symtomfria behandlingar. Läs mer...

Ewa Bolanowski, tarmsköljning

Jag brukar arbeta i behandlingsrummet, utför tarmsköljningar och tångbad.Jag kom i kontakt med Mistelgården för några år sedan när jag fick hälsoproblem. Det började med rådgivningen som grundade sig på min aktuella och specifika livssituation. Jag fortsatte med Hälsovecka under vilken jag inte bara ökade min kunskap om mer hälsosamma liv utan jag kunde även direkt erfara större välmående genom att regelbundet göra gymnastik, få olika behandlingar, äta mat som är anpassad för mig. Läs mer...

Rebecca Oliwers, kock

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag har många års erfarenhet inom det vegetariska/veganska köket, samt en 2,5 års utbildning inom Naturmedicin på Naturmedicinska Akademin i Glimåkra. 

Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten. Jag har arbetat främst som kock och med cateringarrangemang där jag kan leva ut min kreativitet och mitt skapande.Läs mer...

Katrin Shwere, husmor

Jag har en cateringfirma med medelhavsorienterade vegetariska bufféer. Ren mat är min passion och jag bedriver en gård efter ekologiska riktlinjer med biodynamisk odling och permakultur som basis.Läs mer...

Susanna Äppelblom, kock

Jag har hela livet haft ett stort matintresse. När jag blev vegetarian av hälsoskäl för nästan 40 år sedan öppnades en ny värld för mig, med ett mer etiskt och ekologiskt tänkande. Läs mer...

Tilde Inghem, i köket

Jag har alltid varit intresserad av alternativ medicin, raw food, av själslig utveckling och kroppens egen förmåga att läka.Läs mer...

Comments are closed.