Från dålig tarmaktivitet mot fungerande mage

Från dålig tarmaktivitet mot fungerande mage

Jag har medicinerat på grund av en dåligt fungerande sköldkörtel i många år. För tio år sedan fick jag ytterligare problem med bisköldkörtlar och sedan utvecklades problem med bukspottkörteln vilket ledde till att jag fick diagnos insulinbehandlad diabetes. Under hela mitt liv har jag dessutom haft problem med min mage som varit trög och svullen i perioder. De olika symtomen hänger troligtvis ihop. Under det senaste året har mina magproblem blivit värre, diabetes och sköldkörtelsjukdom svårare att hantera. Inom sjukvården gör man inte tarmsköljning men någonstans i bakhuvudet förstod jag att det var det jag behövde.

Min man har varit nyfiken på Mistelgården i många år. Som sjuksköterska har jag dock tidigare haft en försiktighet till behandlingar som inte är vetenskapligt bevisat. Jag blev dock sämre och sämre och kände att det inte fanns något alternativ annat än att pröva Mistelgården. Jag rör mig mycket och äter sunt, men jag fick inte ordning magen på egen hand. När jag kom till Anette på Mistelgården var jag var utmattad, magen var svullen och smärtade.

Första tarmsköljningen på Mistelgården var en jobbig upplevelse. Jag hade så ont i magen och det var totalstopp. Men andra gången, vilken lättnad! Smärtan försvann och magen blev mindre och kroppen kändes lättare. Jag fick tarmsköljningar nästan varje dag under hälsoveckan och succesivt upplevde jag att tarmen kom igång och jag fick mer energi. Jag kände en lätthet i buken när alla rester i tarmen kunde sköljas ut. De andra fantastiska behandlingarna hjälpte också, värmeinpackningar på magen, massage och så vidare. Härligt. Jag kunde börja ta upp näring igen och energin återvände med kosten, teerna och kosttillskotten.

De andra gästerna, morgonpromenaderna, meditation, behandlingar, allt gav möjlighet för läkande i denna ljuvliga miljö som Mistelgården erbjöd. Viktigt att nämna var också Rebeccas måltider som smakade underbart och inspirerar till förändringar hemma. Hela paketet man får på Mistelgården var så välgörande för min kropps läkande.

Jag fortsätter nu med råkosten och det läkande teet som är så bra för min mage. Nyligen var jag på kontroll för min diabetes och diabetessköterskan var förbluffad. På bara några veckor har mitt långtidsblodsocker sänkts från 82 till 59, vilket är bevis på att Anettes råd om behandling, kost och kosttillskott fungerar för mig.  Jag fortsätter hemma med den behandling hon rekommenderar för mig för att min mage ska fortsätta fungera. Jag är även försiktigt positiv till att mina problem med sköldkörteln ska minska så småningom om jag ger kroppen de förutsättningar för läkande som Anette rekommenderat.

/Ann-Charlotte

Comments are closed.