Mandel – rikligt med näringsämnen

Mandel

Ett frö som växer inne i mandelträdets stenfrukt.

Mandeln innehåller rikligt med näringsämnen som E vitamin, järn, fiber, kalcium, magnesium.
Innehåller enkelomättat fett och är ett bra fett och proteinkälla.

/Rebecca

 

MANDELMJÖL: Ett saftigt glutenfritt mjöl med god smak.
MANDELSMÖR: Att bre på smörgåsen, knäckebrödet eller toppa frukostskålen med.
MANDELMJÖLK: Du gör enkelt din egen mandelmjölk med blötlagda mandlar över natten och mixar ihop med nytt vatten på morgon. Gudomlig mandelsmak! Sila den eller behåll massan i mandelmjölken.
ROSTADE MANDLAR: Det perfekta mellanmålet. Toppa sallader och maträtter med för Crunch och smak.
BLÖTLAGDA MANDLAR: Vid blötläggning blir mandlarna aktiverade. Näringen mer lättupptaglig. Som en förstaprocess till groddning.  Dom blir mycket mjukare i smaken.
MANDELHOMMUS: Tillsätt grovhackade mandlar i hommusen för extra Crunch och smak.
MANDELOLJA: Supernäring för din hud och hår.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.