I 20 år levde jag med min diagnos IBS

"I 20 år har jag levt med min diagnos IBS. Jag har i alla dessa år haft svullen mage, ont i magen och dålig andedräkt. Jag tänkte hela tiden att det var så här mitt liv skulle vara. Trots olika dieter där jag provade det ena efter det andra så ville varken den dåliga andedräkten eller svullna magen ge vika. Jag uteslöt mjölkprodukter, jag uteslöt kaffe och sötsaker och det hjälpte till viss del men inte fullt ut så att jag skulle kunna leva det livet jag drömde om.

Efter att ha fått en ny tjänst för snart ett år sedan som innebar mer stress och mer förväntningar på mig så blev det kaos i min kropp. Allt förvärrades och jag blev förstoppad. Jag visste inte vad som var fel på mig och jag visste inte vad jag gjorde för fel och min förtvivlan över min livssituation med andedräkten och magen började sänka mig. Både socialt och med det självkänslan och självförtroendet.

Av en slump kom jag över Mistelgården och tarmsköljning. Hade aldrig hört talas om tarmsköljning och tänkte att jag måste ge mig själv chansen. Kanske är det lösningen på mina problem?
 
Att träffa Irene var en fröjd för mig. Hon förstod ganska snart vilka bekymmer och problem jag hade och på grund av hennes mjuka sätt att bemöta mig på så vågade jag öppna upp mig för hur jag mådde och hade det. Hon hjälpte mig vidare till Anette och Irene var angelägen, förmodligen för att hon förstod min förtvivlan, och snälla Anette klämde in mig i sitt redan späckade schema. Mötet med Anette vände upp och ner på hela mitt liv och jag kommer för alltid tänka på Anette och Irene som de två som gav mig livet tillbaka.

Kostrådgivning och diverse hälsokostpreparat har stabiliserat PH värdet i min mage, jag har fått insikt i vad som är bra för mina tarmar och vad som är mindre bra. Och det bästa av allt är att min dåliga andedräkt är borta och likaså gaserna och svullnaden i magen. Livet är härligt nu!"
 

/Sarah

Comments are closed.