Det ger ringar på vattnet när man tar tag i sin situation

Svårt att veta vart man ska börja.... Men som för många andra har livet inneburit olika påfrestningar och man har försökt så gott man kunnat att klara av dem. Jag är 55 år och önskar att mina fortsatta år ska innebära hälsa och livsglädje!

För 8 år sedan började jag träna intensivt och höll noga koll på kosten. Jag nådde bra resultat både på vågen och bra tider olika motionslopp. Men jag skadade mig, överbelastade leder och var ständigt i rehabfas och hos naprapaten. Jag upplevde alltmer stress och kamp för att må bra och jag började få ont i magen ofta. I 18 år har jag ätit Levaxin som från början sattes in för att jag låg på gränsvärde, hade fibromyalgidiagnos och mycket värk i kroppen. Under åren har dosen successivt höjts för att jag ska kunna känna mig pigg.

Jag hörde talas om Mistelgården och Anette Kozica av en nära vän som fått mycket professionell hjälp där. Så, jag tog kontakt, började med några tarmsköljningar och sedan ett antal veckors rådgivningssamtal med Anette. Dessa veckor har inneburit starkt fokus på mig själv, min näring och min livssituation. Med Anettes hjälp har jag fått många nya insikter och kunnat bolla olika tankar om hur min hälsa kan förändras och förbättras. Nu äter jag mestadels vegetarisk kost och väljer utifrån näring istället för att räkna kolhydrater och kalorier. Många fantastiska recept har jag lagat under dessa veckor och jag har nu kylen fylld med grönsaker, frukt och bär.

Det har varit veckor när jag känt låg energi eftersom jag sänkt dosen av Levaxin men med hjälp av kosten och kosttillskotten har jag återhämtat mig och kunnat fortsätta att sänka dosen ytterligare. Min husläkare har även påpekat att det vore önskvärt att sänka dosen men jag har varit skeptiskt till detta tidigare. Nu har jag också med blodprover fått belägg för att det går bra att äta mindre Levaxin. Jag känner mig trygg och glad då jag inte varit ensam, utan haft Anettes stöd och kunnande även i detta. Min mage mår mycket bättre och jag ser också olika samband med hur jag fick ont vid stress.

Jag är tacksam för dessa veckor med rådgivande samtal och kan varmt rekommendera andra att ta kontakt. Det ger ringar på vattnet när man tar tag i sin situation och känner att det går att få ett ökat välbefinnande och framtidshopp! Familjen och vännerna får ju också ta del av den “nya” maten och mina nyvunna erfarenheter!

Varmt tack. /Maria

Comments are closed.