Elisabet berättar om sin Ulcerös Colit och hälsoveckan

Denna vecka är en av de bästa gåvorna jag har gett mig själv.

Jag har sedan 25 år tillbaka en kronisk inflammation i tjocktarmen, Ulcerös Colit. Även fast mina symptom hållits i schack med mediciner, så anmälde jag mig till Stora Hälsoveckan för att testa om det skulle vara möjligt att få en fungerande mage med hjälp av kost och ”avgiftning” enligt Mistelgårdens upplägg. Jag hade även en förhoppning om att få verktyg för att hålla nere min stressnivå samt sova bättre.

Hälsoveckan överträffade mina förväntningar på flera sätt!

Inte nog med att jag fått min tröga mage att fungera normalt - vilket känns helt otroligt med tanke på hur länge jag haft en icke-fungerande mage - jag medicinerar inte längre mot min Ulcerös Colit och känner trots det inte av några av de tidigare symptomen.

Jag har fått inspiration och ett intresse för vad och hur jag äter och mår mycket bättre fysiskt än tidigare. Som extra bonus har jag gått ner i vikt, vilket gör kroppen glad och även sinnet lättare.

Sömnen har förbättrats, och jag försöker ta mig tid att meditera, göra andningsövningar samt ta hand om mig själv t.ex. genom fotbad för att stressa ner.

Det är flera saker som imponerade mig under hälsoveckan. 

Här är några exempel:

  • Anettes kompetens, engagemang och entusiasm inför varje deltagares personliga utmaningar och hur dessa kan hanteras.
  • Irenes klokhet, intuition och professionalism i allt från morgongymnastik, meditation och samtal till tarmsköljning och tångbad.
  • Nicklas varma massage-händer, inspirerande föreläsningar och smittande skratt.
  • Den mat och dryck som gjordes och presenterades av kökspersonalen - den var en fröjd för öga och gom och inspirerade stort till att förbättra kostvanorna efter hemkomst.
  • Alla behandlingar – de hjälpte mig att komma ner i varv och gjorde mig gott.
  • Den lyhördhet och värme som alla i personalen visade.
  • De engagerade och intressanta föreläsningarna.
  • Diskussionerna och skratten med både personal och övriga deltagare.
  • Den underbart rogivande och vackra miljön, både inne och ute.

Jag deltog tillsammans med min make, vilket kan rekommenderas – det var en spännande upplevelse att dela och underlättar för oss att fortsätta leva hälsosammare då vi båda har samma information och engagemang med oss hem.

Jag kan varmt rekommendera Stora Hälsoveckan och Mistelgården för dig som behöver, eller vill, satsa på att ta hand om dig! Denna vecka är en av de bästa gåvorna jag har gett mig själv.

/Elisabet

Comments are closed.