Min ständigt förstoppade mage fungerar äntligen

Jag anlände kvällen innan stora hälsoveckan skulle starta. Då satt redan en trevlig grupp av andra gäster runt ett bord och åt middag. Jag tycker att det är fantastiskt att man kunde få komma på plats i lugn och ro på det viset. Maten var fantastisk, både då på kvällen och resten av veckan. Morgonen efter satte allt igång med meditation, sköna behandlingar, kosttillskott och föreläsningar. Allra härligast var tångbadet.

Jag har följt Mistelgården sedan 90-talet; bland annat prenumererat på nyhetsbreven och varit på plats för enstaka tarmsköljningar. Jag har ända sedan jag var barn haft en trög mage med en långsam tarm och därför alltid haft problem med förstoppning. Länge har jag funderat på att åka till hälsohemmet men tyckt att det var för dyrt. I år bestämde jag mig för att unna mig detta ändå och det har jag inte ångrat. Man får mycket för pengarna och det var absolut värt det.

Jag fick flera tarmsköljningar och det satte verkligen fart på magen. Ända sedan hälsoveckan har min mage fungerat som den ska, något som den aldrig tidigare har gjort. Hemma har jag fortsatt med kosttillskotten och jag äter mer råkost som innehåller fibrer för tarmarna att jobba med. Jag åt nyttigt och mycket vegetariskt redan innan så det kändes inte svårt att ändra om i kostvanorna.

Mellan behandlingarna och maten så var jag, ibland ensam och ibland med andra deltagare, iväg på utflykter runt om på Österlen. Där är så vacker natur och mycket att se. Jag var till exempel på Kiviks musteri, Kungagraven, Kåseberga fiskrökeri och jag vandrade i Sandhammarens mycket vackra natur. Det var verkligen en upplevelse alltihop. Jag har planerat en liten minisemester med familjen nu i sommar då vi ska få uppleva ännu mer av Österlen.

Jag skulle vilja rekommendera Mistelgården till alla; en vecka utan stress i vacker natur. Mistelgården har funnits så länge och har så mycket kunskap. Det är fint att Anette driver hälsohemmet vidare för det behövs verkligen.

/Agneta

Comments are closed.