Mistelgården vet hur man läker en tarm!

Jag var på Mistelgårdens stora hälsovecka första gången 2018 på grund av Ulcerös kolit. Jag hade då haft problemen i ett 1,5 år men blev helt bra under min vistelse. Det blev svårare att sköta kosten när jag började på universitetet och den kom tillbaka igen för drygt 2 år sedan.

Jag försökte att ordna upp det på egen hand med de verktyg jag kände till sedan tidigare, men lyckades inte och åkte därför tillbaka till Mistelgården i november förra året.

 

Mina problem med magen började efter en operation under tonåren som jag trodde var i princip likställd med ett skönhetsingrepp. Jag hade något som kallas för duv-bröst, där revbenen växer utåt istället för att sluta sig normalt. Vid operationen som ordinerades bryter man revbenen för att sedan trycka dem rätt när de läker. Normalt sett ger det inte sådana brutala biverkningar som det blev för mig där magsäcken trycktes ihop och inte riktigt fick plats. Det gjorde att magen inte kunde arbeta som den skulle och jag kunde inte heller andas fulla andetag.

För ett år sedan kom jag i kontakt med en skelett terapeut som har lyckats få mina revben i en mer normal position och magsäcken får nu plats som den ska. Innan jag hittade honom var min lever också påverkad och läkarna trodde att det gick mot att jag så småningom skulle behöva operera bort den. Nu ser den otroligt nog ut som den ska igen. Min mage som har lidit i 7 år kom jag inte tillrätta med själv. Det kändes som att någon skar med osthyvel i tarmarna och jag vaknade ofta på nätterna i smärta när maten passerade genom kroppen. Det enda som mildrade det hela var höga doser av kortison som jag fick utskrivet. Jag försökte sköta det mesta med mina studier på distans för jag vågade knappt gå utanför dörren på grund av magen.

När jag nu kom till Mistelgården för andra gången visste jag vad jag kunde förvänta mig och gick in för att göra precis som Anette sa. Jag behövde den boosten, att få starta om på Mistelgården med allt serverat, så att jag kunde hitta tillbaka till orken att sköta kosten hemma. Det tog fyra dagar för magen att bli normal och jag kunde sluta med kortisonet redan under min vistelse. Det är ett kvitto på att Anette verkligen vet hur man läker en tarm! Smärtan försvann, energin kom tillbaka och jag kunde sova ordentligt. När man har Ulcerös kolit blir man mycket uppmärksam på vad som landar i toaletten. Nu är det helt normalt, en gång om dagen, och utan blod.

Tarmsköljningarna kändes renande. Inför den allra första gången så känns det så klart lite obekvämt men terapeuten var så professionell och kunnig och förklarade allt i förväg. All personal på Mistelgården är verkligen där för att de vill hjälpa och den energin märker man av. Det var en trevlig vistelse i så fin miljö, borta från all elektronik och storstadsjox. Det är ett sådant lugn som infinner sig när man har en kropp i balans. Magen begränsar mig inte längre och jag har nu kunnat börja träna för första gången på 2,5 år. Jag känner mig frisk, stark och pigg.

/Oscar

Comments are closed.