Penny berättar

Tack Mistelgården

När jag hittade Mistelgården hade jag, efter en trafikolycka, i princip levt på smärtstillande, kramplösande och blodtryckssänkande läkemedel i nästan 15 år. Under 2015 hade min smärta förvärrats och efter en ”MR” (Magnetröntgen) hade man kommit fram till att en steloperation av ca 20 cm av nedre delen av min rygg var enda sättet att hjälpa mig. Jag blev uppsatt på väntelista och sjukskrevs i väntan på operation.  Väntetiden blev längre och längre och jag fick mer och mer ont. Jag hade smärtstillande tabletter och vatten på nattduksbordet eftersom jag inte kunde ta mig ur sängen än mindre sätta mig på toaletten innan tabletterna verkat. Under mina långa dagar hade jag tid att ”läsa in mig" på Spinal stenos som diagnosen löd och hur krävande operation och rehabilitering skulle bli.

Jag beslutade mig för att skaffa mig det bästa utgångsläget inför operationen. Jag googlade runt; letade på Hälsohem, SPA, Rehab,  Detox, och hamnade på lite olika europeiska och amerikanska sihgter, så småningom på Vintersol och slutligen på Mistelgården. Här fanns allt jag sökte i form av utrensningar, uppbyggnad, vegetarisk kost med mera. Helt enkelt en nystart eller omstart av kroppen OCH   sinnet (själen). Jag bokade och fick plats. Kom dit på en lördag eftermiddag och bemöttes professionellt och med all tänkbar värme och omtanke.  Med ljusterapi, tarmsköljningar, örtinpackningar, tångbad och individuella näringstillskott och anpassad mat som gjorde min kropp pH-neutral kunde jag sluta med samtlig medicinering efter 3 ½ dygn. Mitt blodtryck håller sig på 130/75 och jag har inte behövt några smärtstillande på över 1 månad.

När jag blev kallad till operation hade jag blivit för frisk för operation och avvaktar därför ingrepp eftersom jag har för mycket att förlora. Utan Mistelgården hade jag i dagsläget varit ett rehabfall efter ryggkirurgi, nu är jag istället på väg tillbaks till arbetet som sjuksköterska och kan ha en aktivt fritid. Det var både ekonomiskt och tidsmässigt den bästa investeringen jag gjort i mitt liv!

Tack Anette, Irene, Lena och alla ni som fixade en livsavgörande vecka på MISTELGÅRDEN.

Penny Baaz, Leg Sjuksköterska

Comments are closed.