Som så många andra tryckte jag undan mina besvär i tron om att det här fixar sig nog

"Jag bokade personlig rådgivning då jag under en längre period har haft väldiga problem med min mage. Det jag inte visste då var att jag även skulle få bot på andra saker med min kropp som jag kanske inte just för tillfället upplevt som ett problem men som jag nu har märkt en väldig skillnad på.

Att ta steget och kontakta Mistelgården var inte självklart. Hade det inte varit för min mamma som tryckt på om att det vore en god idé att ta tag i mina besvär med magen, så hade jag nog än idag gått med mina problem. Som så många andra sätter man inte alltid sig själv i fokus utan istället trycker undan sina besvär i tron om att det här fixar sig nog.

För att beskriva resan jag gjort med hjälp av Anette på Mistelgården vill jag börja från början. Som jag minns det var det vid tonåren som jag började få besvär med min mage. Mina besvär upplevde jag då som överkomliga då jag inte hade det särskilt ofta och de försvann ganska så snabbt. Men under årens gång blev de värre och mer intensiva. Min mage började påverka mitt liv och mitt levnadsätt. Vid 20-årsålder hade jag sådana problem med min mage att jag knappt hade ork till något annat och jag gick ner väldigt mycket i vikt. Jag började hitta egen lösning på vad min mage fungerade bäst på, i form av mat och motion. Jag fann med tiden vissa lösningar som var bättre för min mage än andra, och så har jag levt fram till idag. Under det senaste året har jag fått väldigt mycket utslag i ansiktet som blev värre under menstruation.

Nu har det gått cirka 2 månader sedan jag för första gången träffade Anette på Mistelgården och mitt liv har verkligen förändrats. Det har varit en omställning i det vardagliga livet som stundtals varit ganska tufft. Jag lever idag utan upplåst mage som tar all min energi, jag går på toa varje dag vilket jag tidigare inte gjort. Mina utslag i ansiktet är så sakta på väg tillbaka. Min tidigare mensverk har helt försvunnit och jag känner mig inte ur balans tiden innan menstruation. Min kropp känns pigg och alert hela dagen, jag orkar helt enkelt mycket mer. Jag har fått ett verktyg till att rå om min kropp och jag kan varmt rekommendera andra med liknande problem att göra samma resa som jag har gjort."

/Ida

Comments are closed.