Vår gäst Carina hade magproblem, värk och periodvis depressioner.

"Jag är en 52 årig kvinna och har i hela mitt liv levt med stora magproblem, värk och periodvis depressioner. Livet har varit en berg och dalbana men jag har alltid haft en positiv syn på min hälsa och önskat att få komma till rätta med mina problem."

"Mina besvär är IBS, tarmvred, inflammerade tarmfickor, högt blodtryck, fibromyalgi och utmattningsdepressioner. Det sista året har mina tarmproblem bara blivit värre och värre och jag fick panikångest när smärtor och ständiga toabesök fyllde mina dagar. Läkarna har konstaterat mina besvär och i princip är det bara att lära sig att leva med detta, tillsammans med olika mediciner för att dämpa problemen. Jag har även gått på KBT och många samtal, för att lära mig att hantera mina problem.

Jag hittade Mistelgården på nätet och läste om Anette och hennes medarbetare. Tyckte att det verkade spännande och att så många människor hade fått ett bättre liv. Men eftersom man har provat många, många olika behandlingar, teorier mm genom åren, så blir man alltid lite skeptisk. Kan detta verkligen funka? Jag kunde inte släppa tanken utan ringde Anette och hade ett helt fantastiskt samtal med henne. Vilken härlig varm person och med så mycket kunskap! Jag kände att jag fick förtroende med en gång och bokade in mig på den stora hälsoveckan. Det är bland det bästa som har hänt mig!! Äntligen fick jag någon som lyssnade på mig och förstod mina problem, en hel vecka bara att ägna sig åt sig själv var rent fantastiskt!!

Morgongymnastik, meditation framför brasan varje morgon innan frukosten var serverad. Olika behandlingar under dagarna som till exempel Regndroppsmassage, fotbad, ljusterapi, tarmsköljningar, magnetmatta, föreläsningar om mage/tarm och kostlära är några exempel. Det var långa dagar, men väldigt roliga och givande, och jag lärde känna många härliga och fantastiska människor med liknande problem. Det var så skönt att få känna att man inte var ensam med sina besvär. All mat var otroligt god, jag som trodde att vegetarisk mat var smaklös..  Man lär så länge man lever...

Det tog 4 dagar innan jag kunde äta en måltid UTAN att få ont i magen och det kändes helt underbart. Jag var så lycklig, det hade jag inte känt på länge. Likaså fick jag en sådan kraft och energi av allt, så jag kunde inte riktig ta in allt från början. Meditationerna gav mig mycket och jag fick uppleva en enorm härlig känsla av kärlek till mig själv. Jag hade varit så fattig på det innan och allt fokus hade varit på att kämpa emot mina smärtor och besvär. Nu kändes allt helt annorlunda! Jag vet att det låter konstigt, men så var det!! Nu börjar mitt liv äntligen att vända, minnas jag att jag tänkte.

Det har gått 2 månader sen jag kom hem från hälsoveckan och jag känner fortfarande samma härliga positiva känsla. Jag har slutat med alla mina mediciner (som jag har ätit i många år) och mår fantastiskt bra. Har gått ner 5 kg och har lättare för att röra på mig. Men man får inte lägga sig på latsidan när man kommer hem från en hälsovistelse. Det är hårt arbete med att lära sig att laga annorlunda mat, tänka annorlunda, hinna med gymnastik, meditation mm. Men det är det värt!!

Jag kan varmt rekommendera en vistelse på Mistelgården och jag är så tacksam att jag har fått göra denna resan!  Ett varmt och innerligt tack till dig Anette, Irene och alla ni andra som har förgyllt mitt liv igen.
Kram till er alla!"

/Carina

Comments are closed.