Man slås av storheten, energin och kraften som finns inom alla oss människor.

Vi har precis avslutat en av våra Stora Hälsoveckor hos oss på Mistelgården. Som del av det engagerade teamet bakom dessa hälsoveckor så slås man av storheten, energin och kraften som finns inom alla oss människor.

Det tar tid att landa efter en sådan här vecka, där man har känt sig fullständigt uppslukad av uppgiften att hjälpa, nå resultat och skapa förutsättningar för livsomvälvande val.

Tjugotvå gäster, alla med sin egen historia, sin egen nulägesstatus och sina förhoppningar om framtiden.
Det är en unik upplevelse att få ta del av alla gästernas berättelser. Att få följa med längs resan mot nya mål och nya livsval.

Det är en intensiv, lärorik och minst sagt omtumlande tid för oss alla, både gäster och personal, som möts under den Stora Hälsoveckan i Ravlunda.

För en del gäster kan resan kännas krokig. Andra gäster vet precis vad de vill uppnå och har vägen väl utstakad. Vissa gäster upplever ett och annat tillbakakliv innan man kan ta nya stora steg framåt.
Precis som livet i stort.

Med skillnaden är att vi, just där och då, befinner oss i en trygg ”bubbla”, till synes avskärmade från verklighetens stress och måsten. En verklig chans till läkning och återhämtning. Under en dryg vecka har vi fått uppleva stora fysiska framsteg, mentala murar som rivits ner och leenden som öppnats upp.

Det är stort. Och det är bara början.

Nu väntar livet utanför.

Gästerna har fått sina personliga kostråd och upplägg med sig hem, att fortsätta att orientera sig efter i ytterligare en tid framåt. Det skall bli otroligt spännande att snart få ringa upp alla och höra hur resan fortlöper.Jag har funderat på vad det är som gör detta arbete så otroligt tillfredsställande för oss som jobbar med hälsoveckorna. Varför man vill göra det om och om igen. Trots att flera av oss kanske till och med blir rätt utslagna efter en så pass intensiv arbetsvecka.

Jag tror att det har mycket med den direkta feedbacken att göra. Att det man ger i insats också skapar direkt effekt. Det är en häftig känsla som jag tror att man aldrig kan bli riktigt mätt på.

En känsla av att vara del i något större.

Att vara med på en livsomvälvande resa i en medmänniskas liv.

/ Jenny Wahlgren

Comments are closed.