Höstfylld butternut pumpa

Från den höst-rika jorden.

Smakrik svamp i kombination med den krämiga pumpan och den mjuka spenaten.

Toppat med rostade pumpafrön.

/Rebecca

Du behöver:

🍀 1 Butternut pumpa
🍀 250g färsk svamp
🍀150g fryst hackad spenat
🍀 0,75 dl havregrädde
🍀 1 liten färsk vitlöksklyfta
🍀 0,5 dl pumpafrön
🍀 Olivolja
🍀 Salt
🍀 Svartpeppar

Gör så här:

☀️ Dela pumpan på mitten
och gröp ur kärnhuset.
Pensla med olivolja och örtsalt.
Baka i ugnen ca 30 min 175 grader.
Tills den är genombakad.

☀️ Under tiden rensar du svampen och steker den i olivolja tills den fått fin färg.
Här använder jag Ostronskivling och Shitakesvamp.
Smaksätt med svartpeppar och salt.

☀️ Häll spenaten i en liten gryta med grädden. Låt koka ihop på svag värme.
Smaksätt med vitlök och örtsalt.

☀️ Lägg pumpakärnorna i en ugnsform och droppa över några droppar olivolja.
Sätt in i ugnen dom sista 10 minuterna och låt dom rostas. Strö över havssalt när dom är färdig rostade.

☀️ När pumpan är färdigbakad fyller du den med spenaten, svampen och toppar med rostade pumpafrön.

Tips:

🥦 Strö över smulad fetaost på spenaten och låt smälta i ugnen några minuter innan du toppar med svamp och pumpafrön.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.