Nyttig Sommarglass

Mistelgårdens bästa glassrecept

Melonsorbet

  • 1 fryst banan
  • 1 urgröpt fryst honungsmelon
  • 3 msk kokosvatten
  • 2 tsk Baobab-pulver
  • saft från 1/2 lime
  • Gojibär till topping

Skiva och frys in bananen och honungsmelonen minst 4 timmar innan du ska göra glassen.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och servera direkt.

Blåbärsglass

  • 1 Avokado
  • 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)
  • Blåbär (frysta)
  • 1 knivsudd vaniljpulver Agavesirap
  • Ev. 1/2 fryst banan
  • 2 msk kokosgrädde

Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 2-4 timmar (beror på hur frysta blåbären varit). Ta ut 5 min innan servering.

Mango- och kokosglass

  • 1 Avokado
  • 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)
  • Mango (fryst)
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • Agavesirap
  • Ev. 1 fryst banan
  • 4 msk kokosgrädde

Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 1-2 h.
Ta ut 5 min innan servering. Njut!

Avokadoglass

  • 3-4 väl mogna avocado
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 citron, saft och zest
  • 4 clementiner
  • 1 msk Agavesirap
  • 2 kryddmått vaniljpulver
  • 1 tsk riven ingefära
  • Havrefraiche och blåbär att dekorera med

Lägg nötterna i blöt i lika mycket vatten under ca 4 timmar.
Dela och gröp ur avocadon.
Riv det yttersta gula av skalet av citronen. Halvera sedan citronen och clementinerna och pressa ur saften och låt en del av fruktköttet följa med men ta bort kärnor.

Kör nötterna och lite av vattnet i en mixer till gräddliknande konsistens. Lägg därefter alla andra ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med ev mer sirap/honung.
Lägg i en form och frys i minst 3 timmar. Servera sednán med blåbär och lite havrefraiche.

Glad sommar!

Comments are closed.