Kimchi

Länge har jag velat göra mitt favoritrecept på det fermenterade tillbehöret kimchi. Detta är ett veganskt recept hämtat direkt från Seoul, Sydkorea. Det är verkligen ett hälsans land med massor av grönt som gör gott för både själen och magen. Kimchi görs vanligtvis på kinakål och äts tillsammans med rundkornigt…

Läs mer…

I vår tarm har vi zoner

Det finns många experter som hävdar att nästan varje sjukdom börjar med en förgiftad tarm. I vår tarm har vi zoner likt de zoner vi har under fötterna och som vi även har på vår kropp. De olika punkterna och områden i tarmen som motsvarar delar i övriga i kroppen,…

Läs mer…

Smak av julen

Klassiker till julbordet med extra julkrydda i de vegetariska bollarna. Serveras här med grönkålssallad och klyftpotatis.Hoppas det smakar! Vi på Mistelgården önskar er en God Jul! Julsmakande veggiebullar (Tina färsen i minst 60 min)Cirka 60 st Gör så här:– finriv gul lök– blanda alla ingredienser i en bunke– rulla små…

Läs mer…

Glad Lucia med mjuk pepparkaka

Glad Lucia! Caroline bjuder på mjuk pepparkaka. Mjuk pepparkaka(Glutenfri)4 portioner Gör så här:– sätt ugnen på 150 grader– kärna ur dadlar– mixa dadlar med övriga ingredienser till en jämn smet– klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten– baka i mitten av ugnen i 60 minuter Serverings tips!Servera med…

Läs mer…