Kantareller på en ljummen toast av sötpotatis

Kantarellen.
Skogens Guld.
Med ett underjordiskt nätverk som blommar upp i en fantastiskt vacker svamp.
Sammanlänkat under jord och ovan jord.
Likt oss själva, när Allt får länkas samman kan guldet växa fram.

Här presenterad som en kantarelltoast på ett nytt sätt.
På en ljummen toast av sötpotatis.

/Rebecca

Kantareller på en ljummen toast av sötpotatis

(2 pers)

Du behöver

🍀 2 Sötpotatisar.
🍀 300g färska kantareller.
🍀 Olivolja.
🍀 1 mogen avokado.
🍀 2 mska lingon.
🍀 ett knippe persilja.
🍀 Havssalt/örtsalt.
🍀 Svartpeppar.

Gör så här

☀️ Skala och skiva sötpotatisen.
Lägg i en ugnsform och pensla över olivolja och krydda med örtsalt.
Baka av till en fin färg med mjuk och krämig konsistens, ca 25 min i 175 grader.
Låt svalna.

☀️ Rensa Kantarellerna och stek i olivolja till en gyllene färg. Smaksätt med salt och svartpeppar.

☀️ Gröp ur avokadon och skär i skivor.

☀️ Bred ut sötpotatisen på tallrikar.
Fördela avokadon ovanpå.
Toppa med rikligt av kantareller.
Garnera med lingon och hackad persilja.

🥑 Tips:

- Lägg till smulad fetaost.
- Häll ner lite havregrädde bland kantarellerna i slutet och få en krämig stuvning

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.