
Det bästa mellanmålet, tillbehöret när som helst på dagen eller till kvällsteet.
Med det här receptet är balansen mellan olja och torrvaror i lagom proposition. Ett fröberikt knäcke. Det blir krispigt och smakrikt när fröna blir rostade och smaken får komma fram.
Jag vill lägga hyllningen till sesamfröet i detta recept. Det oskalade sesamfröet som har ett väsentligt högre kalciuminnehåll än det skalade fröet. Sesamfröet är rikt på mineraler, E-vitamin, zink, järn, selen och nyttiga fettsyror. Vi använder det dagligen på Mistelgårdens hälsoveckor i Sesam-mjölken för dess rika näringsvärde.
Här har jag det i fröknäcket där både smak och näring kommer fram på bästa sätt.
/Rebecca

Fröknäcke
(2 plåtar)
Du behöver:
🍀 1 dl blötlagda sesamfrön
🍀 1 dl linfrön
🍀 1 dl pumpafrön
🍀 1 dl solrosfrön
🍀 1/2 dl chiafrön
🍀 3/4 tsk salt
🍀 3/4 dl olivolja
🍀 2,5 dl kokande vatten
🍀 Flingor av havssalt att strö över.

Gör så här:
🌼 Tillsätt olja och sedan vattnet.
Rör om till en slät smet.
🌼 Fördela på två plåtar med bakplåtspapper under.
🌼 Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut degen. Fortsätt med händerna tills du får den jämn och tunn.
🌼 Strö lite flingor av havssalt över.
🌼 Baka av i ugnen ca 45 min, 150 grader varmluft.
Det ska vara gyllene och släppt från bakplåtspappret.
🌼 Ta ut och lägg över på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.

Här med min favorit, avokado och tahini.


Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.
- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.