Fröknäcke – det bästa mellanmålet

Det bästa mellanmålet, tillbehöret när som helst på dagen eller till kvällsteet.

Med det här receptet är balansen mellan olja och torrvaror i lagom proposition. Ett fröberikt knäcke. Det blir krispigt och smakrikt när fröna blir rostade och smaken får komma fram.

Jag vill lägga hyllningen till sesamfröet i detta recept. Det oskalade sesamfröet som har ett väsentligt högre kalciuminnehåll än det skalade fröet. Sesamfröet är rikt på mineraler, E-vitamin, zink, järn, selen och nyttiga fettsyror. Vi använder det dagligen på Mistelgårdens hälsoveckor i Sesam-mjölken för dess rika näringsvärde.

Här har jag det i fröknäcket där både smak och näring kommer fram på bästa sätt.

/Rebecca

Fröknäcke

(2 plåtar)

Du behöver:

🍀 3 dl majsmjöl
🍀 1 dl blötlagda sesamfrön
🍀 1 dl linfrön
🍀 1 dl pumpafrön
🍀 1 dl solrosfrön
🍀 1/2 dl chiafrön
🍀 3/4 tsk salt
🍀 3/4 dl olivolja
🍀 2,5 dl kokande vatten
🍀 Flingor av havssalt att strö över.

Gör så här:

🌼 Skala och finhacka löken.
🌼 Stek löken glansig i kokosoljan, tillsätt den finrivna ingefäran och stjälksellerin och gurkmejan.
🌼 Häll över kokosmjölk, krossade tomater, vatten och buljong.
🌼 Tillsätt röda linser och låt koka upp.
🌼Låt småkoka ca 20 min.
🌼Smaksätt med pressad lime, salt och peppar.
🌼 Tillsätt sötma av honung eller agavesirap.

 

🍀Toppa soppan med gröna blad, persilja, koriander och färska grönsaker efter smak. Passar perfekt med ett nybakt fröknäcke med avokado.
🍀TIPS
Det här kan toppas med mycket eller bara ätas som det är.
Här med min favorit, avokado och tahini.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.