All energi gick åt till att försöka välja mat som magen tålde

Jag kände att all energi gick åt till att försöka välja mat som magen tålde, medan jag själv bara blev tröttare och tröttare.

Jag har under de senare åren haft flera sjukhusbesök pga stora magbesvär, bland annat en sprucken divertikel. Mellan sjukhusbesöken försökte jag förstå mina problem och anpassa maten efter det. Jag lyckades inte särskilt bra och fick ingen hjälp av läkare eller dietist. Ibland tålde jag viss mat, andra gånger fick jag svåra magsmärtor av samma mat. Under en period kunde jag inte äta någon fet mat alls osv. Till slut blev läget akut och jag kände att all energi gick åt till att försöka välja mat som magen tålde, medan jag själv bara blev tröttare och tröttare. Efter en snabb googling hittade jag Mistelgården som verkar vara det enda hälsohemmet som individanpassar upplägget. Något annat var helt otänkbart för mig, bara tanken på att alla skulle äta samma mat oberoende av problem gjorde mig skräckslagen.

Har aldrig varit på hälsohem tidigare men blev imponerad redan första dagen. Maten var otroligt god och för varje dag blev det mer och mer som jag kunde äta. Det kändes helt magiskt att kunna börja kunna äta variationsrik mat igen, råa grönsaker och bär, frukt och auberginegratäng,  juicer och snart i princip allt som serverades under dagen. Många bra behandlingar ingick i programmet  och därutöver gick det att lägga till extra. Dagarna gick väldigt fort och det var fantastiskt att få varva ner ordentligt, jag driver ett företag och det är sällan som jag har chansen att fokusera på mig själv, andas lugnare och riktigt landa i en vardag.

Vill också gärna tillägga att all personal var otroligt hjälpsamma och behandlingarna hade hög kvalité – t o m tarmsköljningen fungerade bra! Ett mycket stort tack till Anette som jag nog kan säga, är den mest kunniga i Sverige när det gäller mag- och tarmproblem. Hon bjuder verkligen på sig själv och är oerhört proffsig och samtidigt ödmjuk och inspirerande. Nu är det 2 månader sedan jag kom hem från hälsoveckan och det känns smått fantastiskt att magen fortfarande fungerar så bra, och jag följer de kostråd som jag fått av Anette. Alla borde ha möjlighet att kunna unna sig en hälsovecka på Mistelgården en gång per år, oavsett besvär.

Kram, kram

/Eva

Comments are closed.