Anita hade värk överallt

Vaknade dag fyra med en ovan känsla av inre rundsmörjning. Värken fanns kvar men hade backat från första parkett. Lederna protesterade inte lika högljutt när jag lirkade igång dem. De följande dagarna blev allting bara bättre. Jag slutade att undvika min spegelbild och när jag mötte den tyckte jag mig se en ny klarhet. Pratade med andra gäster som upplevde något liknande. Som allt annat gott måste också en hälsovecka ta slut. For hem i vårsol och träffade mina nära och kära som förundrades åt en ny energi hos mig som de inte hade sett på länge.

"När jag packade för hälsoveckan på Mistelgården hade jag måttliga förväntningar. Orkeslös hade jag varit ett bra tag, och nu hade jag migrän, huggsmärtor och värk överallt där man kan ha värk. Reumatism eller något värre? Antagligen skulle jag inom kort bli sittande i rullstol och hade så smått börjat kolla på olika modeller.

Anlände mitt i vintervårrusket till en smakfullt inredd gård med en glad kokerska som sjungande anlände till sin arbetsplats. Bara en sån sak!

Men gamla surtanten Kraxa Flax inom mig kapitulerade inte så lätt. Bäst att inte skruva upp förväntningarna, det blir så lätt besvikelse, kraxade hon medan jag packade upp väskan i mitt sobra sovrum. Några timmar senare fick jag träffa Anette och Irene som berättande om den kommande veckan. Insåg då att löftet om individuellt anpassad behandling inte bara var tomt prat. Under de två första dagarna av massage, tångbad, ljusbehandling, vegetarisk kost, fotbad och naturmedicin hände inte mycket mer än att jag var kolossalt trött. Och så kom dag tre. På kvällen satt jag småhulkande på sängkanten med ilsken migrän, ont värre i den redan värkande armbågen och en brännande känsla i ena foten. I och för sig hade jag hört att det kunde bli värre innan det blir bättre. Kraxa Flaxa spratt till och vaknade tvärt. Vad hade du här att göra? grälade hon. Vid din ålder borde du veta bättre.

Kröp till sängs tidigt. Vaknade dag fyra med en ovan känsla av inre rundsmörjning. Värken fanns kvar men hade backat från första parkett. Lederna protesterade inte lika högljutt när jag lirkade igång dem. Började ta promenader i omgivningen och kunde glädjas åt snödroppar och vintergäck. De följande dagarna blev allting bara bättre. Jag slutade att undvika min spegelbild och när jag mötte den tyckte jag mig se en ny klarhet. Pratade med andra gäster som upplevde något liknande. Som allt annat gott måste också en hälsovecka ta slut. For hem i vårsol och träffade mina nära och kära som förundrades åt en ny energi hos mig som de inte hade sett på länge.

Försöker nu sköta mig som en förståndig person, ta mina naturmediciner, tugga vitkålen ordentligt och meditera regelbundet.

Och Kraxa Flaxa då?

Hon sitter stum."

/Anita

Comments are closed.