Inga tabletter sedan jag kom hem

Foto: Rebecca Oliwers

Jag och min syster var på stora hälsoveckan tillsammans för andra gången nu i slutet av sommaren. Första gången var 2015 och det var fantastiskt redan då. Denna gången kände jag att det var lättare att ta till sig all kunskap som hade glömts bort från förra gången. Mina problem har kommit och gått lite genom åren så därför har det inte känts akut att åka, men när syrran och jag valde mellan att åka på utlandssemester eller tillbaka till Mistelgården var vi helt överens om beslutet. Det har vi inte ångrat.

Jag har länge haft tarmfickor och därmed problem med magen. Inolaksol har fungerat, men sedan kommer problemen tillbaka. Jag har också ett bråck på magmunnen vilket har givit en hemsk halsbränna och jag har fått ta mycket Ezomeprasol. I början räckte det med en tablett men med tiden gick jag öka tablettintaget för att hålla tillbaka bränningarna. Man vet ju inte vad som händer med kroppen på sikt om man behöver ta läkemedel hela tiden. Jag ville hitta en naturlig väg att gå istället.

På Mistelgården bygger man upp kroppen med vitaminer och kost vilket känns helt rätt. Anette är så fantastisk och bygger upp programmet personligt för var och en. Det tar ju så klart tid när man har haft problemen i flera år, men bara på den korta tiden under hälsoveckan blev jag så mycket bättre. Jag har lärt mig att lägga om basen, att tänka om och inte ta en macka när jag har bråttom. Jag tänker nu på att laga maten själv istället för att köpa något snabbt på vägen. Jag är också noga med att tugga maten. Det är ungefär som med yoga, att det ger resultat på sikt.

Jag och min syster fick ett fantastiskt rum med dörr rakt ut på altanen. Där kunde vi sitta och bara titta ut över den fantastiska miljön när vi inte hade behandlingar. Behandlingarna vi skulle på under dagen stod på små lappar vi fick till frukosten efter den härliga morgongympan. Vi kände oss som små prinsessor, jag och syrran, med lyxen att bara få sätta oss vid ett dukat bord. Vi är så tacksamma att vi kunde få komma på grund av ett återbud. Vi trodde att vi var ute i god tid när vi hörde av oss, men det är klart många som vill komma så det var ren tur för oss att vi fick plats.

Nu har jag varit hemma i fyra veckor och jag har inte behövt ta en enda tablett sedan jag kom hem. Magen är så mycket bättre och halsbrännan har jag bara känt av någon enstaka gång. Att åka flera gånger gör att man tar till sig informationen mer. Vissa saker kom jag ihåg, men en del kändes som ny information. Den viktiga råkosten hade jag till exempel helt glömt bort, men nu är den en viktig del av min vardag. Sedan har jag ju också syrran att dividera med och vi kan påminna varandra. Jag kommer inte att glömma det här! Tack till fina Anette och all fantastisk personal som gjorde veckan så bra.

Kram / Agneta

Comments are closed.