Lindas mans sura mage

 

 

Linda kom till vår hälsovecka augusti 2015 för att bygga upp sig själv igen både fysiskt och själsligt efter att ha vunnit över sin bröstcancer.

För Linda blev veckan hos oss den vändning i livet hon längtade efter. Nu är hon igång med en ny kost, mår bra och känner glädje.

Idag berättar Linda berättar hur positivt koständringen har påverkat hennes man Johan.

När jag kom hem från hälsoveckan visste jag visserligen att min man Johan skulle heja på mig, att han skulle peppa och vara glad för min skull. Men jag var inte beredd på hans nyfikenhet och på att han var så öppen för detta och ville testa han också. Men det gjorde han alltså ganska direkt. Han åt min vegetariska mat. Och varje morgon äter vi bovetegröten tillsammans. Råkosten tuggar vi ikapp.

Johan har i hela sitt liv haft problem med sur mage och har knaprat Novalucol ofta. Han har lidit av det.

Till glädje och viss förvåning märker han nu att magen är påtagligt bättre. Jag visste ju varför:-) Men valde att ligga lite lågt med det. Efter ett tag sade han själv att han blivit så mycket bättre i sin mage och att det måste bero på kosten, att han äter bovetegröt varje morgon samt tuggar mycket råkost. Ja..... det är som magi!

Johan äter så gott som bara vegetarisk bra mat och är noga med att tugga ordentligt. Då håller sig hans mage i topp-form. När han får små återfall ibland och väljer kött, vitt bröd och socker, säger magen till DIREKT.

Upptäckten han gjort, även han, med hur viktiga våra val i vardagen är, gör honom glad. Och det gör mig glad att han är glad över det:-)

Det är en glädje när det blir ringar på vattnet.

/Linda

Comments are closed.