Spännande att höra hur livet och hälsokuren fortlöper hemmavid för våra gäster.

Jag har nyligen genomfört de första uppföljningssamtalen med gästerna från hälsovistelsen den 29:e september. Det är spännande att höra hur livet och hälsokuren fortlöper hemmavid för våra gäster.

Än är det bara början på en viktig livsomställning. Det känns väldigt fint att få vara med på en liten del av den resan.

Mina samtal handlar inte bara om att stötta gästen. Det handlar även mycket om att återkoppla och ta till sig upplevelser och tankar kring vår vistelse.

Det är genom dessa ord, tankar, handlingar och energier som vi stärks och skapar nya förutsättningar för läkande.

Från vår senaste hälsovistelse väljer jag att ta med mig många fantastiskt fina stunder av förundran.  Högst på den listan finner jag de tidiga, kyliga, men oj, så vackra morgonbaden i havet.

Tack ”gänget” för att jag fick följa med på morgonturerna med härliga, energigivande bad!

Sen har jag även fått ett nytt fantastiskt ord i mitt vokabulär; Hjärnbrillians!

Ett underbart uttryck för känslan när en mental dimma skingras och tankarna återigen blir klara och kreativa.

Smaka på ordet igen; Hjärnbrillians.

Visst klingar det underbart?

Här håller Rebecca en genomgång av råvaror och produkter och visar hur man skall gå tillväga inom den veganska/vegetariska matlagningen.

-Hur går jag tillväga inom den veganska/vegetariska matlagningen?
- Genomgång av råvaror och produkter och dessa egenskaper.

Rebecca förklarar pedagogiskt och enkelt hur och varför maten vi äter är en så stor del till ett hälsosamt liv. Idag finns mängder av alternativ för hur vi ska äta. Vi går vilse och tappar kontakten med oss själva och maten. Redan där förändras matsmältningen.

Varje måltid ger dig en stund att ta emot ren läkande medicin i form av mat. Vi tar emot alla egenskaper som varje råvara besitter. Därigenom skapas ett friskt klimat i vår kropp, där vi minskar möjligheten för virus och sjukdomar att ta form. Givetvis tillsammans med den näring vi får genom alla delar i livet som behöver smältas dom också för vår hälsa och välmående.

På Mistelgården går jag sida vid sida med Anette. Jag hjälper henne med många göromål och försöker lära mig så mycket som möjligt. Med stor erfarenhet ifrån ekonomi, ledning och administration kombinerat med ett långtida hälsointresse känner jag att Mistelgården är helt rätt plats för mig. Jag sköter administrationen både mellan hälsoveckorna och under själva vistelsen. Jag håller även i Yogaklasserna under hälsoveckorna.

/Jenny Wahlgren

 

Comments are closed.