Vår historia

[metaslider id=1390]

Vår historia

 

Mistelgården grundades 1974 av Josef Östlund. Sedan år 2000 är det Anette Kozica som driver hälsohemmet. Hon kom första gången till Mistelgården som gäst vid 21 års ålder på grund av egna hälsoproblem.

Anette fick själv i unga år eksem, värk i leder och problem med mage och tarm som sedan ledde till anorexia. Hon provade då en rad olika mediciner och behandlingar för att få ordning på hälsan, men ingenting hjälpte. Hon började då söka efter en lösning och läste mängder av böcker inom både traditionell medicin och alternativa tankegångar. Insikterna hon fick på Mistelgården om enzymernas betydelse för kroppen gav henne hopp om möjligheten att bli frisk.

Som gäst på Mistelgården kände hon att hon kunde börja läka både fysiskt och själsligt och nådde ett inre lugn. Det var då intresset växte för hur brist på enzymer påverkar vår hälsa. Under många år arbetade Anette tillsammans med Josef på Mistelgården. Hon arbetade senare även på Sjöbobruks hälsohem följt av en rad andra då hon var nyfiken på hur andra arbetade med hälsa. Intresset för alternativa tankar inom hälsa ökade och fördjupades. Anette gick därför en utbildning i Naturmedicin med inriktning på hennes främsta intresseområde, mag-och tarmproblem, astma och allergi. År 2000 tog Anette över hälsohemmet Mistelgården.

”Jag ser Mistelgården som ett viktigt komplement till den traditionella vården, något vi inte kan vara utan. En gammal kunskap som är oerhört viktig för vår framtid att hålla vid liv. Jag känner en ödmjukhet inför livet och tror på att varje människa bär på krafter och möjligheter som kan förändra deras liv. Det handlar om att vara social, att vara flexibel, att inte fastna i kost-trender. Det är långt ifrån alla hälsoråd som är hälsosamma. Att ställa orimliga krav på sig själv tar bort glädjen.”

(Anette Kozica)

Vi ser oss som ett viktigt komplement till den traditionella vården – inte som en ersättning.

Comments are closed.