Melonsallad

Min sommarfavorit just nu!

Vattenmelonsallad med fetaost och rödlök.
En underbar smak-kombo. Svalkande och lättsam varma dagar.

Melonen är en behållare fylld med renat vatten.
Den svalkar kroppen och binder gifter av alla slag som förs ut genom kroppen.

 

Melonen är mycket lättsmält och passar ypperligt att börja dagen med.

Att vätska upp kroppen med dess höga innehåll av elektrolyter, det hjälper cellerna till rätt balans.
Melonen kan också med sin lättsmältsamhet lära och inspirera oss till Just Det: Att smälta livet mer lättsamt.
Att släppa motståndet och mer öppet mottaga livets lärdomar. Det är att leva hälsosamt.

/Rebecca

Melonsallad med fetaost och rödlök

(för 4 personer)

Du behöver:

🍀 1/2 Vattenmelon
🍀 200g Fetaost
🍀 1 Rödlök
🍀 2 Avokado
🍀 2 dl Alfalfagroddar
🍀 1 Romansallad
🍀 Olivolja att ringla över
🍀 Örtsalt
🍀 1 Lime att pressa över
🍀 Rostade pumpafrön till garnering

Gör så här:

☀️ Börja med romansalladen, skölj och lägg på ett stort fat. Några hela blad och strimla resten. Därefter Alfalfagroddar.
☀️ Dela melonen och skär i bitar, lägg över salladen.
☀️ Dela Avokadon skär i bitar, tillsätt tillsammans med fetaosten.
☀️ Strimla rödlöken och strö över.
☀️ Pressa lime över salladen.
☀️ Ringla över olivolja.
☀️ Toppa med örtsalt och rostade pumpafrön.

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.