Glad sommar!
- med nyttig glass
Mango- och kokosglass
- 1 Avokado
- 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan) Mangofrysta)
- 1 knivsudd vaniljpulver
- Agavesirap
- Ev. 1 fryst banan
- 4 msk kokosgrädde
Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 1-2 h. Ta ut 5 min innan servering. Njut!
Blåbärsglass
- 1 Avokado
- 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)
- Blåbär (frysta)
- 1 knivsudd vaniljpulver
- Agavesirap
- Ev. 1/2 fryst banan
- 2 msk kokosgrädde
Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 2-4 timmar (beror på hur frysta blåbären varit). Ta ut 5 min innan servering.
Melonsorbet
- 1 fryst banan
- 1 urgröpt fryst honungsmelon
- 3 msk kokosvatten
- 2 tsk Baobab-pulver
- saft från 1/2 lime
- Gojibär till topping
Skiva och frys in bananen och honungsmelonen minst 4 timmar innan du ska göra glassen.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och servera direkt.