Påsktårta

Mitt i naturens fulla uppvaknade kommer Påsken som inbjuder oss med färg, att sätta frön i vår kropp som kan gro. 

I den näringsrika ansvarsfulla jorden
blir det till Liv.
Tillgängligt att blomma ut med Livskraft.

När nötter och frön får blötläggas sker på samma sätt ett uppvaknande av liv.
Näringsämnena blir dubbelt aktiverade och fulla med vår-sprakande Livskraft.
Direkt in i din kropp.

Att tillföra kroppen det bästa av näring.
Bygger jorden som ditt liv gror genom.

/Rebecca

Påsktårta med mandelbotten, syrlig havtornscreme och hallonsås

BOTTEN

🍀 2 dl färska urkärnade dadlar
🍀 1 dl blötlagda mandlar, grovhackade
🍀 0,5 dl mandelmjöl
🍀 1 msk agavesirap

HAVTORNSCREME

🍀1 dl blötlagda cashewnötter
🍀1/2 avokado
🍀 2 msk kokosolja
🍀2 msk agavesirap
🍀 1 dl havtorn
🍀1/3 tsk gurkmeja
🍀 en nypa himalyasalt

HALLONSÅS

🍀 1 dl hallon
🍀 1 tsk kokosolja
🍀 en nypa mald kardemumma

GÖR SÅ HÄR:

🌼 Börja med botten. Rör ihop dadlar, agavesirap och mandelmjöl till en slät crème.
🌼Tillsätt dom grovhackade mandlarna.
Ställ åt sidan.
🌼 Fortsätt med Havtorns crèmen.
Mixa alla ingredienser till en slät crème.
🌼 Mixa sedan hallonen med kokosoljan till en slät hallonsås.
🌼 Bygg ihop tårtan i 3 lager och ställ in i kyl en timme innan servering.

Glad påsk!

Jag arbetar i köket på Mistelgården och ser maten som medicin för vår självläkande kropp. Jag skapar efter gästernas behov, årstidens cykler och sammansättningen för helheten.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Comments are closed.