Inge berättar sin historia

"Efter fyra månader har jag fått bort cirka 14 kilo utan någon uppoffring på mitt leverne."

De senaste 10-15 åren har jag haft en mera stillasittande tillvaro med mycket resor och bilkörning, det har satt sina spår i ökad vikt, ökat blodtryck, gikt och susningar i huvudet.

Jag drog slutsatsen att allt hängde ihop, om jag bara fick ner vikten så skulle det andra också bli bättre. Jag har tidigare gjort viktreduktioner 10-15 kilo men denna gång var det omöjligt, jag gick ned 1-2 kilo sen var det tvärstopp. Efter lite funderande tog jag kontakt med Mistelgården och anmälde mig till stora hälsoveckan.

Hälsoveckan var en upplevelse, många sköna och välgörande behandlingar förenat med lite rörelse/gymnastik och informationer. Personalen var mycket hjälpsam och stod alltid till förfogande för frågor.

Hur man ska äta och vad man ska äta är huvudtemat. Visserligen har jag sedan barnsben hört t.ex. att man ska tugga maten inte blanda mat och dryck m.m. men aldrig hört och förstått helheten. På Mistelgården fick vi en timmas genomgång av matsmältnings/tarmfunktionerna med flera tillfällen till repetition, när jag hörde detta i sitt sammanhang blev ju frågan varför var det ingen i skolan som lärde ut denna grundlära om mat och dryck.

Maten var god och det roliga var att efter ett par dagar kände jag aldrig någon hungerkänsla och gör det fortfarande inte, det jag lärde mig var att om jag bara får i mig näring så är kroppen nöjd.

Efter fyra månader har jag fått bort cirka 14 kilo utan någon uppoffring på mitt leverne, de övriga problemen har också försvunnit eller reducerats avsevärt. Efter några veckor i hemmamiljö lärde jag mig matsedlarna så det var enkelt att handla på fredagarna.

Jag fortsätter nu min resa och räknar med att jag ska ta bort ytterligare 10 kilo till årsskiftet och att de andra problemen då också ska ha försvunnit.

/Inge

Comments are closed.