Mias kroniska värk har minskat

"I juli var jag på Mistelgården på hälsoveckan – det bästa jag gjort på mycket länge. Jag hade funderat på det länge efter att en väninna rekommenderat det. Till slut, när jag insåg att det var hög tid att ta tag i mina hälsoproblem på allvar, bestämde jag mig. Jag har länge varit intresserad av hälsomat och alternativa former av behandlingar och provat på mycket, men att lägga upp ett långsiktigt hållbart förhållningssätt till det jag stoppar i mig har varit svårt. På Mistelgårdens hälsovecka blev det möjligt att verkligen förstå hur, i praktiken, jag kan göra i min mathållning – på detaljnivå. Programmet var också hela tiden individanpassat vilket gjorde det hela så mycket bättre. Det som funkade på de andra funkade inte helt på mig, detta var något som Anette var lyhörd för.

För mig så blev den tuffa utmaningen efter jag kom hem då jag skulle hålla fast vid en strikt diet under några veckor. Det var som ett heltidsjobb att hålla alla tider med naturmedel, laga rätt mat och göra andra hälsopraktiker som gynnade min kropp. Anettes stöd här var ovärderligt. Resultatet har inte låtit vänta på sig, jag har gått ner mycket i vikt och har kommit längre i min process att lösa en problematik med kronisk värk. Själva vistelsen på Mistelgården var dessutom givande på flera sätt än just hälsoaspekten. Vi bodde i underbara miljöer i Österlen vilket gav möjlighet att verkligen varva ner. Maten var också, förutom att den var hälsosam, jättegod. Programmet under veckan var späckat med behandlingar, såsom tångbad och örtinpackning, och föreläsningar om t ex tarmsystemet, hälsosamma oljor och matlagning, vilket gjorde att tiden gick alltför snabbt. Det var också trevligt att prata med de andra deltagarna och dela erfarenheter och tips kring liknande problem.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Mistelgården. Men för att få ut det mesta av det rekommenderar jag att ta några dagar ledigt efteråt också, för att verkligen införliva de nya kunskaperna i det vanliga livet."

Mia

Comments are closed.