Var snäll mot dig själv – hälsan är ditt instrument.

Vår gäst Gittan berättar sin historia

Jag heter Gittan Torin och bor i Uddevalla. Jag har haft förmånen att vistas på Mistelgården som har gett mig ett helt nytt liv. Har varit hemma cirka en månad nu.

Jag vill berätta från början. Jag var kraftigt överviktig, hade mycket ont i mina leder och knän. Högt blodtryck även den mentala hälsan var körd i botten, hade ingen livsglädje. Mina prover var dåliga, speciellt det dåliga kolesterolet, obalans med sköldkörteln/ levaxinet. Hade väldigt svårt att gå på mina ben, ja jag kände mig som 150 år, kunde lika gärna ha kastat mig utför en ättestupa.

Jag kom på bättre tankar och läste om Mistelgården och föll för deras koncept. Detta blev ingen quick fix utan jag fick bidra med vad jag kunde. De första dagarna blev det mycket utrensning av kroppen och in med en massa nyttig mat och nypressade juicer. Jag var lite svår att övertyga att det skulle få effekt, men ack vad jag bedrog mig själv. Dessa olika samtal, behandlingar och intressanta föreläsningar. Jag blev som en sugpropp, ville ta in så mycket som möjligt. Det som fick mig att vända mentalt var den fantastiska kvinnan Irene Johnsson. Efter samtalet med henne var det som att hjärnan öppnade sig och släppte in all positivitet och kunskaper.

Jag slutade att röka 2:a oktober. Vad lärde jag mig? Jo – att du äger din egen kropp! Kroppen är du och hjärnan har ofta fått dåliga vanor. Det gäller att bryta dåliga mönster och vanor. Det är dina egna val som gör om det blir bra eller dåligt, det går inte att skylla på någon annan eller något annat.

Var snäll mot dig själv, se hälsan som ett instrument. För mig har det blivit en slags religion.

Kunskaper är aldrig för tunga att bära och kunskaper får du på Mistelgården. Ta in de kunskaperna som du orkar med, allt kommer efter hand. Rom byggdes inte på en dag. Ha inte för bråttom. Ge dig själv den här veckan, månaden eller året. Detta kommer att bli din nya livsstil.

När jag åkte hem från Mistelgården så sprang jag ner för trapporna, Kände mig som en ny människa och har en stor tacksamhetskänsla inför den kunniga och engagerade personalen. Anette, Nicklas, Tommy,  Carina, Benny, Irene samt övrig personal som jag inte hann få något namn på. ETT STORT TACK! Ni gör underverk!

Jag vill inte att detta inlägg ska bli för långrandigt, jag lever som jag blivit lärd på Mistelgården. Har hittat mina egna säkra rutiner. Alla mina provsvar är normala. Jag har gått ner 10 kg och jag ska gå ner 20 kg till men det får ta den tid det tar. Går 10 000 steg om dagen och går på gym 3 dagar i veckan. Jag har blivit så pigg och alert och klartänkt. Jag skulle ha gjort detta för längesedan, men som de säger, det är aldrig för sent och det är sant.

Man kan tycka att vistelsen på Mistelgården är dyr. Då menar jag, hur mycket pengar har man inte lagt ut på att få kroppen att må dåligt? Nu unnar jag mig bara saker som kroppen mår bra av.

Om det är någon som vill ha kontakt med mig så finns jag till hands för er. Blir glad om ni mejlar mig, torinbirgitta@gmail.com. Ni får gärna ringa mig också 0731 412 302. Om jag inte svarar så sover jag. Jag jobbar natt som akutsjuksköterska. Skriv då ett sms så hör jag av mig. Jag önskar er alla nu lycka till med allt det ni har framför er. Hoppas vi hörs.

Med vänliga hälsningar, Gittan Torin.

Comments are closed.