Vanliga frågor

[metaslider id=1820]

Allmänna frågor

Var ligger Mistelgården?

Våra hälsoveckor håller vi på underbara Ravlunda Bränneri på vackra Österlen, strax utanför Kivik.

Om du vill boka separata behandlingar, som tarmsköljning och personlig rådgivning, utanför hälsoveckorna så håller vi dessa i Glumslöv, en kvart söder om Helsingborg. Pågatåget stannar fem minuters promenad från vårt ställe.

 

Frågor om hälsovistelser

Vad kostar en hälsovecka?

Kontakta oss för att prata om dina individuella alternativ och pris.

Hur lång är en hälsovecka?

Hälsoveckan startar klockan 15 på utsatt datum och avslutas vid klockan 15 sju dagar senare. En hälsovecka är alltså 7 hela dagar och 8 nätter.

Jag kommer inte med bil. Hur tar jag mig till er?

Vi hämtar dig gärna, mot en liten avgift, på Sturups flygplats eller Ystad tågstation.

Vad ska jag ha med mig?

Inneskor, morgonrock, en varm tröja, sköna promenadskor och ytterkläder. Ibland är solen tillgänglig så ta med dig badkläder för utepoolen.

(Handdukar och sänglinnen finns självklart här)

För dig som har valt den stora hälsoveckan, lämna dina egna naturmediciner hemma.

Jag tål inte viss mat. Tar ni hänsyn till det?

Ja. Vår stora hälsovecka handlar om att hjälpa dig med dina hälsoproblem genom ett helt individuellt program. Programmet innehåller både dina behandlingar och all typ av kost. Vi sätter ihop ditt program redan innan du kommer efter ett samtal med dig där vi går igenom din hälsa och vad du tål och inte tål. Under hälsoveckan ändrar vi i ditt program beroende på hur du reagerar på både kosten och behandlingarna.

Vilken hälsovecka ska jag välja, vanlig hälsovecka eller stor hälsovecka?

Den vanliga hälsoveckan är en grundläggande detox som alla borde göra någon gång varje år. Här får du hjälp att starta om och får bättre vanor. Mer energi och bättre humör. Möjlighet finns att köpa till behandlingar som du tror är bra för dig.

Den stora hälsoveckan är en individuell detox för både kropp och själ. En vecka som är djupgående. En vecka som förändrar. Byggs upp helt personligt för dig. För dig som vill komma tillrätta med hälsoproblem. Här ingår alla behandlingar du behöver.

Bor jag i enkelrum eller dubbelrum?

Under Stora hälsoveckan ingår boende i enkelrum. Om du kommer i sällskap med någon finns möjlighet till dubbelrum. Priset blir då rabatterat.

Jag äter många mediciner. Är det farligt att äta naturmediciner då?

Inga naturmediciner får krocka med dina vanliga mediciner. Anette som lägger upp ditt program för den stora hälsoveckan är utbildad naturterapeut och har stor kunskap och erfarenhet även av traditionella läkemedel. Hon tar hänsyn till all traditionell medicin du äter när hon lägger upp din personliga meny av naturmedicin.

Jag äter många mediciner. Är era behandlingar farliga då?

Anette som lägger upp ditt individuella program för den stora hälsoveckan är utbildad naturterapeut och har stor kunskap och erfarenhet även av traditionella läkemedel. Hon tar hänsyn till all traditionell medicin du äter när hon lägger upp vad dina behandlingar ska innehålla.

Kan jag få hjälp att finansiera min vistelse hos er? Möjlighet till delbetalning?

Ja. Det finns möjlighet att ta lån med låg ränta för att finansiera din vistelse. Hör av dig till oss för mer information.

 

Frågor om tarmsköljning

 Gör tarmsköljning ont?

Nej. Tarmsköljning gör inte ont. Det är små mängder vatten som strömmar in, bara lite åt gången. Efter behandlingen är magen helt lugn.

Frågor om rådgivning

Vad gör en naturterapeut?

En naturterapeut har en diplomerad utbildning i klassisk naturläkekonst. En naturterapeut har som målsättning att skapa en optimal förutsättning till självläkning, genom att eliminera hälsonedbrytande faktorer, med hjälp av olika symtomfria behandlingar.

Utbildningarna kan se lite olika ut. Mistelgårdens naturterapeut Anette studerade i två år med start på Helenelunds hälsoskola i början av 80-talet. Där läste hon olika typer av behandlingstekniker som anatomi, naturmedicin, kost och näring, örtmedicin Diagnostik, Zonterapi m.m. Därefter praktiserade hon på olika hälsohem och har kompletterat med otaliga kortare kurser genom åren.

Comments are closed.