Nypon – vår nordiska flora.

NYPON Fullproppad med C Vitaminer. Det orange/mörkröd-färgade bäret lyser med sina antioxidanter och betakaroten. Även Vitamin A, Vitamin E, Järn och Magnesium finns det rikligt av i nyponet. Hud: Främjar hudhälsa. Rensar bindväven och stärker brosk. Immunförsvar: Skyddar cellerna och håller immunförsvaret i balans. Stärker din kropps motståndskraft. Kroppen: Stärker…

Läs mer…

Fröknäcke – det bästa mellanmålet

Det bästa mellanmålet, tillbehöret när som helst på dagen eller till kvällsteet. Med det här receptet är balansen mellan olja och torrvaror i lagom proposition. Ett fröberikt knäcke. Det blir krispigt och smakrikt när fröna blir rostade och smaken får komma fram. Jag vill lägga hyllningen till sesamfröet i detta…

Läs mer…

Vilken olja ska jag använda vid matlagning?

Funktionen av fett i kroppen är viktig och kvalitén av vilken sort du väljer är avgörande för din hälsa. Bränsle för dina cellers optimala funktion, reparation och uppbyggnad. Samt bidrar till ett fulländat näringsupptag. När det gäller tillagning av mat i högre temperaturer är kokosoljan som tåligast och skadas inte alls…

Läs mer…

Grön kraft och energi

PUMPAFRÖN – Grön Kraft och energi Ett väl användbart frö med många hälsoeffekter, nyttiga fetter och bra protein. Fullproppad med magnesium, fosfor, järn och zink som har en bidragande effekt på immunförsvar och hormonernas funktion. Den gröna färgen visar sin höga andel av antioxidanter och klorofyll. Innehåller även tryptofan en byggsten…

Läs mer…

Vårsprudlande sallad

Våren kommer närmre och längtan av dess gröna klorofyll finns även i våra kroppar. Cellerna vill spira likt grönskan som sakta ska slå ut igen. Efter en tid av vintervila behöver vi fylla våra kroppar med bra näring för att åter få kraften till att blomma ut och gå mot…

Läs mer…

Ditt nästa kapitel 2025

Vi står mitt i att kliva över. Till ett nytt färskt År. Ett nytt oskrivet kapitel. Hur önskar du ditt År? Hur vill du känna dig under nästkommande År? Visst är det skönt att sätta en punkt och börja på nytt. Att släppa taget om saker som inte är för…

Läs mer…

Janssons frestelse – nyttig och vegansk

Janssons frestelse har jag gjort i många goda varianter. Potatis i krämig tappning tillsammans med någon form av sälta. Här använder jag B-jäst flingor som jag blandar tillsammans med mixade rostade pumpakärnor och havssalt. Den här gången serverar jag frestelsen med bräckt grönkål och en citrussallad. /Rebecca

Läs mer…