Rödkålssallad med nudlar och rostade kikärtor

Vår gäst Linda bjuder på ett recept idag.  Rostade kikärtor:1 burk kikärtor ca 400 g2 msk rapsolja1 msk sesamfrön1 tsk curry1 krm chilipepparIngefärsdressing:4 msk sesamolja2 msk olivolja2 msk limesaft1 tsk honung1 1/2 msk riven ingefära1 urkärnad och finhackad chili1/2 tsk himalayasalt  Sallad: 250 g risnudlarlite olja1 morot250 g rödkål3 salladslökar1 kruka…

Läs mer…

Ugnsbakad Sötpotatis med spenatröra

Linda ger receptet:Fem stjärnor av fem möjliga :)4 sötpotatisar för 4 portioner  Spenatröra: 1 dl gröna färdigkokta linser2 scharlottenlökar1 vitlöksklyfta1 grön chilipepparfrukt1/2 tsk kanel1 msk riven ingefära2 dl grädde (för veganer: välj havregrädde av märket Oatly eller GoGreen)250 g babyspenatrapsolja eller kokosolja till stekninghimalayasalt och svartpeppar1 tomat

Läs mer…

Grönkålschips

 2 paket/några ”kvistar” färsk grönkål (ekologisk) B-jäst Coconut oil Himalaya eller havssalt Mixa ingredienserna till grönkålschipsen först: b-jäst, kokosolja (smält) och salt. Blanda alla ingredienser i en bunke och massera in ”dressingen” i grönkålen.Torka i ugnen på 25-40 grader i cirka 12 timmar.

Läs mer…

Chiapudding med saffran och mango

1/2 dl Chiafrön 2 dl Nötmjölk eller vegetabilisk mjölk (såsom kokosmjölk, mandelmjölk eller havremjölk) 1 knivsudd vaniljpulver Mango 1/3 paket saffran Gojibär(Eventuellt 1 msk agavesirap eller akaciahonung) Blanda fröna med valfri nötmjölk och vanlijpulver och saffran. Låt stå över natten eller i 30 minuter eller mer om du gör det…

Läs mer…

Kikärts- och kokoscurrygryta

KokosmjölkBlomkål, skuren i mindre bitarGullök, fint hackadVitlök 2 st, hackade Ingefära, cirka 2 msk rivenLantbuljong, gärna Renée Voltaire´s indiska, annars vanligRöd paprikaPotatis  Hackad röd chili, färsk, eller torkade chiliflingorGaram masala, 2 mskCurrykrydda, 1-2 mskVatten, cirka 0,5 liter1 burk färdigkokta kikärter eller cirka 400 gram som du kokat självSpiskumminPaprikakrydda Fräs gullöken i…

Läs mer…

Kvarnlyckans älsklings-knäcke

 Ingredienserna:2 dl majsmjöl/ fullkornsmajsmjöl/ polenta eller rismjöl1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön1/2 dl linfrön1 dl pumpakärnor1/2 tsk himalayasaltBlandaTillsätt 1/2 dl rapsolja och rör ihop.Häll över 2 1/2 dl kokande vatten och rör om noga. Häll ut på bakplåts-klädd plåt. Lägg över ett lika stort bakplåtspapper och med hjälp av detta trycker du…

Läs mer…

Grönkålssallad

1 paket/några ”kvistar” färsk grönkål (ekologisk) Tahinidressing (se recept nedan) En apelsin (pressa ut saften till cirka 1-2 msk) Granatäpplekärnor Hasselnötter (eller solroskärnor)(Russin) Mixa ingredienserna till salladsdressingen först: tahini, olivolja, apelsinjuice (färsk), salt, peppar och honung. Blanda alla ingredienser i en bunke. Garnera med lite färska örter, rostade frön och…

Läs mer…

Chiapudding med blåbär och vanilj

1/2 dl Chiafrön 2 dl Nötmjölk eller vegetabilisk mjölk (såsom kokosmjölk, mandelmjölk eller havremjölk) 1 knivsudd vaniljpulver 75 gram blåbär 1/2 fryst banan (Eventuellt 1 msk agavesirap eller akaciahonung) Blanda fröna med valfri nötmjölk, vanlijpulver och blåbär. Låt stå över natten eller i 30 minuter eller mer om du gör…

Läs mer…

Bovetecrunch med Blåbär

Helt bovete, cirka 500 gram (blötlagt över natten) 4 msk Chiafrön, blötlagt i 2 dl vatten i cirka 30 minuter 2 msk Kokosolja 8 st Medjol Dadlar Hasselnötter Kokoschips Frysta Blåbär, cirka 2 dl 1 msk Vaniljpulver Kardemumma, stött i mortel cirka 1 msk Blötlägg bovetet i minst 18 timmar….

Läs mer…