Värk och inflammationer drabbar allt fler

Problem med värk i kroppen går tyvärr nedåt i åldrarna och är inte bara något som drabbar äldre. Det brukar börja i fingrar, knän, vrister, nacke och axlar och med en allmän känsla av stelhet.

De syror som bildas i kroppen när vi äter felaktigt påverkar ledvätskan. Ditt brosk trivs inte i de starka syrorna som till slut fräter på brosket. Brosket behöver vila i en basisk miljö vilket krävs för en smidig rörlighet. Syror sätter sig ofta i första hand i bindväven och i bihålorna. Känsligheten i huden ökar och man känner sig stelare.

I en kropp som av olika anledningar badar i en sur miljö blir det lätt inflammationer. Det är inte ovanligt att dessa inflammationer flyttar runt i kroppen. Den sura miljön påverkar leder, axlar, nacke och muskulatur. I sur miljö är cirkulationen sämre, och det blir lättare sträckningar i till exempel senor som är känsliga för den sura miljön.

Det här med motion gå inte att underskatta. Promenader i vacker natur, fylla lungorna med syre, hitta frid och lugn inom sig. När det finns en inflammation i kroppen av något slag bör man inte träna hårt. Lätta promenader blir då ett bra sätt att hålla igång cirkulationen.

På Mistelgården arbetar vi med ett helhetstänkande.

Det är självklart att här spelar kosten en stor roll. Vi måste avsyra systemet och basa upp miljön i både genom kostomläggning och med hjälp av olika behandlingar. Vid värk och inflammationer använder vi ljusterapi som ökar blodcirkulationen och syreupptaget.

Meditation hjälper dig, unna dig tio minuter eller bara fem. Det minskar din oro och du bli mer tillfreds. Andning är viktig för att få ner stressen, att återta kontrollen över hur du andas.

Comments are closed.