Tarmsköljning

Du kan känna dig trygg hos oss även i Corona-tider

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppdaterar oss efter hand som det kommer ny information. Du möter endast din terapeut och möjligtvis en annan gäst i vårt väntrum som är rymligt.

Tarmsköljning är en föryngringskur som inte bara märks i det inre utan också i det yttre. 

Du får fräschare hud och klarare ögon.

 

Visste du att största delen av ditt immunförsvar sitter i tarmsystemet? Tarmsköljning är en av världens absolut äldsta metoder för att rena och avgifta kroppen. När Mistelgården startade sin verksamhet i början av sjuttiotalet fanns det inga maskiner. Tarmsköljningar utfördes alltid manuellt. Idag erbjuder vi både den traditionella metoden och den moderna metoden med Colonhydrotherapi.

Mistelgården har genom åren utarbetat en helt egen magmassage för att få ut även riktigt gamla slaggprodukter. Massagen gör vi vid båda metoderna. Det är tekniskt lättare för terapeuten att få loss mer under den traditionella tarmsköljningen. Massagen stimulerar olika punkter i tarmen, liknande de vi har under fötterna, och därigenom påverkas bland annat lever, njurar, lymfa och blod. Tarmsköljningen utförs av Irene som är legitimerad terapeut. Du kan känna dig lika trygg och ogenerad oavsett vilken metod du väljer. Vid båda sköljningar är du helt skyddad.

 

Boka din tid direkt med Irene: 0734 388 501

TARMSKÖLJNING PÅ TRADITIONELLT VIS

Vi använder uppkokt vatten med örter som legat och dragit en stund, örter som läker och lugnar tarmen, örtvattnet håller en temperatur på ca 38- grader.

Efter en stund då det strömmat in viss mängd vatten masserar terapeuten magen, massagen är viktig, den gör att slaggprodukterna lossnar lättare, vattnet sipprar in och lösgör det som sitter fast längst tarmväggen.

När du känner att du behöver gå på toaletten lämnar terapeuten rummet. När du är klar lägger du dig på britsen igen och tar handduken över dig och ringer på klockan som talar om att du är klar och ni kan fortsätta sköljningen.

TARMSKÖLJNING MED MASKIN

Det uppvärmda 38-gradiga vattnet strömmar genom en maskin i ett slutet system.

Du kan genom ett upplyst glasrör se vad som sedan lämnar tarmen, gamla slaggprodukter som kanske fastnat i de små tarmvecken. Många tycker att det är intressant att kunna se hur mycket som lämnar kroppen under en tarmsköljning.

Efter en stund masserar Terapeuten magen för att lösgöra det som ligger i tarmvecken. I det slutna systemet går slaggprodukterna ut genom en slang som sedan går direkt ut i avloppet. Men oftast måste man även under en Colonhydrotherapi lämna britsen och gå på toaletten.

Vi på Mistelgården föredrar den traditionella metoden där vi upplever att vi får ut mer slagg. Under den traditionella metoden har vi också möjlighet att använda oss av lugnande och läkande örter i vattnet.

Efter en tarmsköljning mår man oftast mycket bra, magen har sjunkit in och känns lugn. Du får med dig information med förslag hur du på bästa sätt kan fortsätta dagen för att maximalt ta vara på den renings process som satts igång.  

Pris: 980 kronor

Du kan boka tid för en separat tarmsköljning, fristående från våra hälsovistelser. En behandling tar cirka en timme.

Så här går det till

Irene som gör tarmsköljningen har arbetat med tarmsköljning i över 17 år och har 24 års arbete inom sjukvården. Hon har ett ödmjukt bemötande och är lyhörd för gästens önskningar.

Du ligger helt skyddad med en stor handduk över dig, pipen sätter du in själv. Sedan strömmar det sakta in 38 gradigt vatten i ett lugnt flöde i kontrollerad etapper. När du fått in de första deciliterna örtvatten masserar Irene magen. Detta för att lösgöra gammalt i tarmen som inte kan lossna annars. Du bestämmer själv när du vill stoppa inflödet av vatten.

När du känner att du vill gå på toaletten,lämnar Irene rummet. När du är klar lägger du dig på britsen igen och tar handduken över dig, sedan kallar du tillbaka Irene via ringknappen på väggen intill britsen. Under hela tarmsköljningen berättar Irene vad hon känner när hon masserar din mage. Det är intressant att höra och följa med i processen.

Vi använder ekologiska välkända fina oljor som tar bort mycket av dofterna som kan uppstå.

Efter tarmsköljningen får du ett glas med speciell probiotica att dricka. Den probiotica vi använder är mycket effektiv mot mag- och tarmproblem. Vill du sitta ner en stund och ta en kopp te innan du åker hem, så går det bra.

Att tänka på

Efter tarmsköljningen kommer tarmen att vila några dagar,innan den kommer igång igen. Det är inte alltid så, men oftast. Undvik alla starka kryddor, alkohol, läsk och godis den här dagen. Avstå från stekt mat och kött. Drick gärna ett örtvatten på kamomill eller ingefära. Soppa och vit fisk, kokt eller i ugn, går bra. Riven morot med lite olja innan maten, är bra för tarmen. För att få en bättre hälsa, tugga alltid maten omsorgsfullt och länge.

Så påverkas kroppen

Tarmsköljningen sätter igång en utrensningsprocess. Kroppen hämtar andan och slappnar av, som om du lyft bort en tung ryggsäck, en börda som kroppen äntligen blivit av med.

Levern kan nu lättare börja rensa bort gamla upplagrade toxiner som länge legat kvar.

Detta ser du oftast redan efter första tarmsköljningen på dina ögon som blir klarare.

Gammalt som legat i tarmvecken, smått som stort, är nu borta. Det är inte alltid det räcker med en sköljning. Ibland sitter det så mycket gammalt som inte går att få bort vid enbart en tarmsköljning, då krävs fler sköljningar. Detta känner Irene under tarmmassagen.

Din kropp har kanske skickat ut olika typer av signaler till dig, signaler… att den behöver din hjälp. Men vi lyssnar sällan, inte förrän vi verkligen känner att: ”Nu går det inte längre”! Den här dagen är DIN… du har gjort något för din hälsa och jag lovar att kroppen svarar dig på en gång.

Fortsätt dagen i hälsans tecken

Bli medveten om din andning. Andas medvetet. Börja inandning med magen och fortsätt att fylla ut bröstkorgen, tänk goda tankar om dig själv. När du därefter andas ut, lämnar du ifrån dig de tankar som tynger. Avsluta dagen med ett fotbad med någon olja och en msk Himalaya salt. Tänd ett levande ljus och ha enkopp varmt te med ingefära intill dig. Efter badet torka av dina fötter och ta på dig ett par sköna sockar.

Kryp upp i soffan, och du… låt tv-apparaten vara avstängd den här kvällen.

Läs i stället något som gör att ditt sinne och dina tankar riktas till ditt inre, det som du så länge längtat efter.

Comments are closed.